Türkiye Yardım Sevenler Derneği Zonguldak Şubesi 92. Yılı nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk sunum töreni düzenledi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı Emel Özdoğan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törende Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ardından Türkiye Yardım Sevenler Derneği Zonguldak şube başkanı Emel Özdoğan yaptığı açıklamada “Kuruluş amacı yoksul insana yardım olan derneğimizin faaliyetleri 92 yıldır artarak devam etmektedir” diyerek şunları söyledi:

“İhtiyaç sahibi ailelere aş, giyecek, barınma, yakacak, eşya v.s sunan yoksul öğrencilere eğitim imkanı sağlayan hastalar ilaçlarını almakta yardımcı olan derneğimiz, okullar, ana sınıfları, öğrenci yurtları, huzurevleri, hastane odaları da yaptırmaktadır. Yardımlarını Valilikler, Belediyeler, Sağlık Kurumları, Milli Eğitim ve Devletin diğer kurum ve kuruluşları ile koordine şekilde yapmaktadır.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği 1928 yılından bu yana yardım seferberliğini devam ettirmektedir. 1942 yılında Zonguldak’ta açılan derneğimiz bugün 78. Yılını kutluyoruz. Bu Gönüllüler Birlikteliği hiçbir dil, din, ırk ve etkin köken gözetmeksizin yardımlarını vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi olanlarına ulaştırmakta, faaliyetlerini ülke genelinde 133 şubesi ile sürdürmektedir. Bu tarihi yolculukta ihtiyaç duyulan her alanda hizmetlerimizi Zonguldak Yardım Sevenler Derneği Yönetim Kurulu olarak sürdürmeye devam edeceğiz”

Yapılan konuşmaların ardından tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi