Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Pazar günü yapılan gezi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, beraberinde AK Parti Milletvekilleri, daire müdürleri TSO başkanlarının katıldığı toplantı ile ilgili açıklamasında, “Teknopark gelişimiyle ve aynı yerde MAKZON’un son durumu ile bundan sonra yapılacaklarıyla ilgili bilgi aldık. Girişim Sanayi Sitesini Bakacakkadı’da ziyaret ettik. Gökçebey’de kurma aşamasında olduğumuz Gökçebey-Devrek Sanayi OSB’sini ziyaret ettik. Şuanda altyapı çalışmaları başlayan Tarım OSB’yi ziyaret ederek inceledik ve endüstri bölgesini gezdik.

Limanla ilgili bilgi aldık ayrıca Türkiye Petrolleri ile ilgili doğalgaz ve çalışmalarıyla ilgili bilgi aldık” diyerek şunları söyledi:

“Teknoparkta başlayacak olan girişimci ruhunu geliştirerek MAKZON’da bazı fikirlerin üretim aşamasına geçirilmesi, daha sonra 20-30 kişilik çalışmaların olacağı girişim sanayi sitesinin oluşturulması adına bölgeyi gördük. 4. Bölgede olup 5. Bölge teşvikini elde edecek olan Gökçebey-Devrek OSB’nin son durumu ile ilgili çalışmaları değerlendirdik. Önümüzdeki Haziran ayına kadar bitmesini planladığımız Çaycuma Sera OSB’yi inceledik ve bilgi aldık. Burada 15 parselin 13’ünün şuanda ön taksitlerinin yatırıldığını ve ‘bu işte biz varız’ diyen 13 arkadaşımızın başvurularını aldık. Gördüğümüz şudur; Geçen yüzyılın son dönemine kadar ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlayan Zonguldak bu yüzyılda da yine doğalgaz ve bahsettiğimiz sanayilerle ülkemizin gelişimine, kalkınmasına önemli katkı sağlayacaktır. Bundan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Filyos Limanının üstyapı çalışmalarıyla ilgili başlangıç çalışmaları Sanayi Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığında yapılıyor. Kısa süre içerisinde bir firma tarafından limanın işletilmesiyle ilgili gerekli olan üstyapı çalışmaları yapılacak. Vinçler, konteynır alanları ve işletmeyle ilgili binalar yapılacak. Önümüzdeki bir yıllık süreçte bunların belli bir aşamaya geleceğini ümit ediyoruz. Endüstri Bölgesinde de şuanda iki fabrikanın kısa süre içerisinde temellerinin atılması aşamasına geleceğini sunumda öğrendik. Bunların hepsi istihdam demek, üretim demek, hepsi ülkemizin ve bölgemizin zenginliği demek. Bulunduğumuz yerin 3600 metrelik mesafeden doğalgazın buraya getirilmesi için son teknolojiyle ve bizim Türk mühendislerinin katkılarıyla projeleriyle bulunduğumuz alana doğalgaz gelecek. Ümidimiz, beklentimiz, çalışmalarımız 2023 yılında, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında doğalgazı halkımızın tüketimine vererek kendi enerji kaynağımızı çeşitlendirmiş olacağız” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi