Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç yaptığı açıklamada, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalında görevli Dr. Öğr. Üyesi Ergin Bilgin ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz Baklacı  görevlerini yerine getirirken bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradıklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.
Kapkaç açıklamasında, “Yapılan bu ve benzer saldırıları şiddetle kınıyoruz” diyerek şunları söyledi:
“Büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren sağlık emekçilerine yapılan bu saldırıyı kabul etmek mümkün değildir. Pandemi döneminde sağlık emekçileri hayatlarını hiçe sayarak görevlerini yapmışlar ve insanlık için  ne kadar değerli olduklarını tüm dünya göstermişlerdir. Sağlık emekçilerinin kamusal görevlerini yerine getirirken uğradıkları şiddetin etkin bir şekilde önlemesi için gerekli her türlü yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini bir kez daha kesin bir şekilde tekrarlıyoruz.  
Zonguldak Barosu olarak her platformda sağlık emekçilerinin yanında olduğumuzu bildirmek isteriz. Yapılan  bu ve benzer saldırıları şiddetle kınıyoruz. Yapılan saldırının takipçisi olacağımızı ve saldırıyı yapanların gerekli yaptırımlarla karşı karşıya kalması için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi