Memur Sen İl Temsilciliğine bağlı Enerji Bir Sen Zonguldak şube başkanı Sedat Güngör yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın son günlerde telaffuz ettiği bu kelime doğal olarak toplumun bütün kesimlerinde bir heyecan oluşturarak, Herkesi ve her kesimi kendileri açısından güzel yeniliklerin ve de değişimlerin olacağı beklentisi içerisine sokmuştur” dedi.

Güngör açıklamasında, “Her kesim kendi istek ve taleplerini mensubu olduğu STK, PARTİ, DERNEK, CEMİYET Vb. Kurum ve kuruluşlarla dile getirmek, İcranın başı olan Hükümete tavsiye etmek ve de Kamuoyuyla paylaşmak zorunda ve sorumluluğundadır” diyerek şunları söyledi:

“İcranın başı ve Reformları yapacak olan İktidar da, Milletin verdiği sorumluluk bilinci ile, ilgili bütün tarafları dinleyip, taleplerini alarak, Asgari, ülkede yaşayan bütün tarafların talepleri doğrultusunda, Genel Ahlak kuralları çerçevesinde, Vatanın ve Milletin Bölünmez bütünlüğü ilkesine bağlı kalarak, İyi niyetle bu teklifleri değerlendirip, gereken çalışmaları yapmak durumundadır. Asla, ben yaptım oldu çağdışı anlayışı ile hareket edilmemelidir. Herkesin katkı sunduğu, sonucunda da, Biz birlikte yaptık, çokta güzel oldu diyebileceğimiz bir reformun gerçekleşmesi hepimize ve ülkemize değer katacaktır. Buradan hareketle bende bu ülkenin vatan sever bir ferdi, Bir Sendika ve emeğin temsilcisi ve de bir Kamu Çalışanı olarak bu reform sürecinden beklentilerimi kamuoyuyla paylaşıyorum. Diyorum ki, Bu reform paketinden şunların çıkmasını bekliyor ve talep ediyorum. 4688 sayılı Toplu Sözleşme Yasasında ve Masasında ilgili tarafların görüşleri alınarak gerekli değişikliklerin yapılması. Kamuda her türlü sözleşmeli Vb uygulamalara son verilerek, Memur ve İşçi olarak İstihdamın sağlanması. Personel Rejiminin İlgili taraflarla birlikte, acilen değiştirilmesi. Kamuda Acil ve Adil bir ücret yapılanmasının sağlanması. Adil ve Kabul edilebilir bir Vergi sisteminin yeniden yapılabilmesi. 3600 Ek Göstergenin verilmesi veya Emekli maaşı bağlanma oranlarının artırılması sağlanmalıdır. Kamu Çalışanlarının çalışırken aldığı bütün haklar, emekli olduğunda da kendisine ödenmeye devam etmelidir. En düşük Emekli maaşı, asgari ücretten az olmamalıdır. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı, Ücretlilerin maaşlarından Asgari ücret kadar olan kısmından vergi alınmamalıdır. Son olarak ta Kamu Çalışanlarının Enflasyona ezdirilmemesi için, En Adaletlisi olan, EŞEL MOBİL Uygulamasına geçilmesini talep ediyoruz. Bütün bu taleplerimiz, İnsanımızın ve Kamu Çalışanlarının huzur ve mutluluğu, Devletimizin de Adil ve Güçlü geleceği içindir. İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın inancı ve düsturu ile, yapılacak olan yeni reform sürecinin Ülkemize ve toplumun her kesimine hayırlı olmasını diliyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi