Halen yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyreden yağışsız havanın 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren kuzey kesimlerinden başlamak üzere kademeli olarak düşerek hafta ortasından itibaren yağışlarla birlikte hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Hafta ortasına kadar kuzey kesimler ağırlıklı olmak üzere yerel olarak görülecek olan sağanak şeklindeki yağışların, haftanın ikinci yarısında Kuzey ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere hemen hemen tüm bölgede görülmesi bekleniyor.

Ani sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

Bölgemize bağlı illerimizde 19 Eylül Pazartesi ile 23 Eylül Cuma tarihleri arasında beklenen günün en yüksek hava sıcaklıkları şu şekildedir:

Akçakoca: 24-19, Bartın: 26-21, Bolu: 23-15, Çankırı: 27-22, Düzce: 27-19, Karabük: 25-20, Kırıkkale: 30-23 ve Zonguldak: 23-17 (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi