Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gece sağanak yağış nedeniyle kent merkezi ve mahallelerde yaşanan mağduriyetleri yerinde inceledi.

1-1,5 saatlik süre içerisinde metrekareye 42 kilogramı aşkın yağış aldık diyen Alan, “Eğer yağış biraz daha uzun sürseydi daha büyük felaketlerle karşı karşıya gelebilirdik” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“AFAD yetkilerimiz ve Meteoroloji uzmanı arkadaşlarımız Zonguldak’ımız için sarı uyarı vermişlerdi. Bizlerde arkadaşlarımızla beraber her zaman olduğu gibi tedbirlerimizi almıştık ama 1-1,5 saatlik süre içerisinde metrekareye 42 kilogramı aşkın yağış aldık. Yağış anında bizlerde arkadaşlarımızla berber saat 3.30’a kadar sahadaydık. Gazipaşa Caddemiz ve Emral Çarşısı yağmur yağdığı zaman ilk aklımıza gelen ve dikkate aldığımız yerlerden bir tanesi. Orduevi önünde bayırdan gelen çalı çırpı ve hafriyat oluştu. Arkadaşlarımız hemen oraları temizlediler. Gazipaşa Caddemize Hayribey Sokak ve AKM yokuşundan gelen hafriyat, kum-çakılları sabaha kadar temizleyip vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için gerekli gayreti gösterdik. Amelebirliği yokuşunda şiddetli yağıştan sebep parke taşları söküldüğü için araç trafiğine kapattık. En kısa süre içerisinde tesviyesini yapıp parkesini döşeyip ulaşıma açacağız. Doğal bir afet yaşadık Allah beterinden saklasın. Eğer yağış biraz daha uzun sürseydi daha büyük felaketlerle karşı karşıya gelebilirdik. Merkezde toptancılar sokağı ve Nizam Caddemizde birkaç dükkanı su bastı. Hemen müdahale ederek esnafımızın mağdur olmaması için gerekenleri yaptık. Tabi ki mağduriyetler oldu inşallah yaraları beraber saracağız. Arkadaşlarımızla kriz masası oluşturduk. Teknik Başkan Yardımcımız Ogan Bey koordinesinde 19 mahallemizden, muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan çağrı merkezimize gelen sıkıntıları orada koordine etmeye çalıştık. Allah beterinden saklasın diye dua ediyoruz. Tabi ki yaralarımız var, mağdur olan esnafımız var yaraları da inşallah en kısa zamanda saracağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi