Rusya - Ukrayna savaşının ayçiçek yağı sıkıntısı doğurabileceği yönündeki dün ulusal haber kanalları ve haber sitelerinde çıkan haberler  üzerine bu sabah itibari ile vatandaşlar zincir marketlere akın ettiler.

Özellikle 5 litrelik yemeklik sıvı yağ öğle saatlerine kadar marketlerde tükenirken, 3 ya da 5 adet birden alan vatandaşlar da  vardı. Bulamayanlar ise sitemlerini dile getirdiler.

Büyük toptancılardan mal siparişi veren diğer küçük marketler ise toptancıların siparişlerini iptal ettiğini, mal sevkiyatlarını askıya aldıklarından şikayet ederek, daha öncede aynı sıkıntıyı unda yaşadıklarına işaret ederek, böylesi durumlar acilen kalıcı çözümler üretilmesi gerekliliğini vurguladılar.

Ayçiçek yağı en çok zamlanan ürünlerin başında geliyor. Mutfağın vazgeçilmezi olan 5 litre ayçiçek yağı fiyatları ile baş döndürürken vatandaşlar bu durumdan muzdarip. Türkiye halen en çok ayçiçek yağı ithal eden ülkelerin en başında yer alırken ayçiçek yağı fiyatları bir kez daha zamlandı. Son ortaya çıkan ayçiçek yağı fiyat listesi zamların boyutunu ortaya koydu. Orkide ayçiçek yağı fiyatı zamlandı.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI ZIPLADI! İŞTE ZAMLI AYÇİÇEK YAĞI FİYATI

Ayçiçek yağı fiyatları artan dolar kuru ve küresel piyasalarda gelişmelerden etkileniyor. Market raflarında geçtiğimiz yıllarda 50-60 TL aralığında satılan ayçiçek yağı fiyatı bugünlerde 100 lira üstüne satılıyor. Ortaya yeni çıkan ayçiçek yağı fiyatları listesinde başta 5 litre ayçiçek yağı fiyatı olmak üzere birçok ürüne zam geldi. Listede, Orkide marka 5 litre ayçiçek yağı adet fiyatı 203 lira olduğu görüldü. 1 litre ayçiçek yağı fiyatı ise 44,00 TL oldu. Orkide 2 lt ayçiçek yağı fiyatı 87,50 liraya çıktı. 3 lt ayçiçek yağı 127 TL’ye çıktı.

Editör: Haber Merkezi