Enerji Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör yaptığı açıklamada, “Ücretli ve dar gelirlilerin üzerindeki bu adil oylayan, adeta ücretlilerin, kamu çalışanlarının ve dar gelirlilerin üzerinde kabus oluşturan, bu vergi yükünün bir an önce, adil ve kabul edilebilir bir şekle getirilmesi gerekmektedir” dedi.

Güngör açıklamasında, “Asgari ücretten vergi alınmamalıdır. Çünkü asgari ücret zaten bir aileye yetmemektedir” diyerek şunları söyledi:

“Bütün ücretlilerin, sabit gelirlilerin ve kamu çalışanlarının maaşlarının asgari ücreti kadar kesiminden de vergi alınmamalıdır. Diğer kalan kısmından da artık sabit ve hakkaniyetli cüzi bir vergi alınmalıdır.

Bunu da ilgili taraflar bir araya gelerek, hak ve adalet merkezli düzenlemelidirler.

Lütfen, ben yaptım oldu zihniyetinden vazgeçelim. Milletin verdiği emaneti,  Milletimizin memnuniyeti ve mutluluğu yolunda kullanalım.  Çünkü hepimiz aldığımız her ürüne, her hizmete ayrıca vergi ödüyoruz. Vergi gelirden değil, kişinin gelirinin ve geçimini sağlayabileceği kısmından fazlası olan, kardan alınır. Adil olan da budur. Bugünkü şekliyle,  böyle bir vergi uygulaması artık toplumda büyük huzursuzluğa neden olmaktadır.

Hükümet, Sendikalar, İş çevreleri hep birlikte insan merkezli, insan onurunu, insanımızın rızasını ve mutluluğunu önceleyen, toplumun büyük bir kesimi üzerindeki bu ağır Vergi yükünü kaldıran adil  ve kabul edilebilir yeni bir Vergi sistemini uygulamaya koymalıdırlar.

Ne olur bunu bu millete, asgari ücretliye, sabit ve gar gelirli çalışanlarımıza çok görmeyelim.

Bir tas çorba, bir tutam  ekmek zihniyetinden, bir kişiye 9 pul, 9 kişiye 1 pul anlayışından vazgeçilmelidir. Unutmayalım ki, nihai hedef, mutlu fert, güçlü ve adil devlet olmalıdır” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi