Zonguldak Valiliği öncülüğünde Türk Kızılay Zonguldak Şubesi tarafından “Zonguldak’ın kanında hayat var” kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, bazı kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, askerleri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç; “Sayın valimizin öncülüğünde “Zonguldak’ın kanında hayat var” diye başladığımız kan bağışı kampanyamızın ikincisini düzenliyoruz. Türk Kızılay’ımız ülkemizdeki tüm hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılayabilmek için ülkemizin 300 noktasında 3 bin 515 personeli ile günde yaklaşık 10 bin ünite kan bağışı almaktadır. Topladığımız 10 bin ünite kanı her gün hastanelerimize ulaştırmaktayız. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kanın bir fabrikası yok kanın fabrikası insan vücududur. Bu kapsamda sağlığı yerinde olan tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Kan bağışının önemine dikkat çeken Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk Kızılay’ımız ülkemizde çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Bunlardan bir tanesi de kan temini organizasyonu yapması. Hastanelerimizde kan bekleyen hastalarımız için kanın temin edilmesi gerekiyor ve bunun temini de bizlere düşüyor. Kana bir gün kendimizin, bir yakınımızın veya bir sevdiğimizin ihtiyacı olabileceğini düşünerek vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. Biz valilik olarak bunun önderliğini yapıyoruz. Vatandaşlarımızı burada iki gün boyunca valiliğimizin önündeki Kızılay’ımızın bu organizasyona katılmaya davet ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, askeri erkan ve vatandaşlar kan bağışında bulundular.

Program düzenli kan bağışında bulunan bir subaya Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından plaket ve bronz madalya verilmesiyle devam etti.

Kan bağışı kampanyası 13-14 Ekim tarihlerinde valilik binası önünde devam edecek. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi