Zonguldak Kent Merkezinde şiddetli yağmur nedeniyle tıkanan kanalizasyon giderinden sızan lağım suyu Mithatpaşa Mahallesi Hayribey sokaktan şehir merkezine akmaya devam ediyor.

Zonguldak Kent merkezinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen afette tıkanan kanalizasyon giderinden sızan pissuların işyerine girmesine ve yetkililerin çözüm bulmamasına kızan esnaf ve vatandaşlar sorunun biran önce giderilmesini istediklerini belirttiler.

Mithatpaşa Mahallesi Hayribey Sokak esnaf ve vatandaşları konu hakkında tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli yağmur nedeniyle şehir merkezindeki Hayribey Sokakta kanalizasyon kanalı tıkandı. Lağım suları halen bazı işyerlerine ve anayola sızmaktadır. Yetkililere bu durumu defalarca söylememize rağmen konuya çözüm bulunulamadı. Bir ekip gelerek sözde çalışma yaptı! Yolun kaldırıma yakın kısmını kazdı kazdığı gibi bıraktı. Yeni Cami önünde rögar kapağını kaldırıp suyu çekmek için çalışma yaptılar çözüm bulamadılar. Caddeden geçen vatandaş lağım suyu akan ve açık bırakılan kanalın kenarından geçmek zorunda kalıyor. Halkımıza da yazık şehir için birşeyler yapmak isteyen belediye başkanımıza da yazık! Bu sorunu çözmek bu kadar zor olmamalıydı. Esnaflar lağım suyunun sızdığı işyerlerinde çalışmak zorunda kalıyor ve her an mikrop kapabilirler. Lütfen ilgili müdürlük konuyu ciddiye alsın ve sorunu çözsün” dediler.

Zonguldak Belediye Başkan vekili Onur Turgut ise, “Belediye olarak sorunu takip ediyoruz. Sorun en kısa sürede giderilecektir” dedi. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi