Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Zonguldak Belediyesinin uygulamalarını uzun bir süredir izliyoruz. Geçen zaman içinde Zonguldak halkının yaşamını kolaylaştıracak hiç bir uygulama göremedik. Tam tersine geçmiş dönemlerden daha geri bir uygulamalarla karşı karşıyayız” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Belediye uzun zamandır Toplu Taşıma yapamıyor. Geçmiş yönetimler eksiğiyle kıt olanaklarla bu işi yapabilmiştir. Belediyeler Kamusal hizmet veren kurumlardır. En temel görevi su, ulaşım ve temizliktir” diyerek şunları söyledi:

“Belediye yönetimi temel görevi olan ulaşım hizmetini uzun süredir vermemektedir. Vatandaşı dolmuşçuların insafına terk etmiştir. Bazı mahallelere hiç hizmet verilmemektedir.

65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİ VATANDAŞLAR mağdur edilmiştir. Yasal hakları olmasına rağmen belediye toplu taşıma yapamadığı için bu vatandaşlar her gün ücret vererek şehir içi işlerini görebilmektedirler. Engelli vatandaş engelli ile bu dolmuşlara nasıl binecekler.

Yaptığımız araştırmada toplu taşıma işi Kentte taşımacılık yapan dolmuşlara verilmek istenmektedir. Bu durum gerçekten sakat bir durumdur. Dolmuş yapan araçlar çok yaşlı ve her türlü donanımdan yoksundur. Bu araçlarda engellilerin binebilmesi için hiç bir aparat yoktur. Özellikle 65 yaş üstünün bu araçlara ücretsiz binmesi sorun olacaktır. Biz bunu başka uygulamalarda görüyoruz. Belediye gerekirse kendi taşıma işini kendi yapmalıdır.

Zonguldak Belediyesinin bir çık yanlış uygulamalarını takip ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi doğru yapılanı destekleriz. Yanlış olan her şeyin karşısında dururuz. Önümüzdeki süreçlerde biz Tüketicileri mağdur eden bazı yanlış uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunacağız. Gerekirse dava konusu yapacağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi