Ülke genelinde 30 ile ve Zonguldak’ta 223-24-25-26 Nisan tarihleri arasında uygulanan ilk iki gün kısmi diğer günlerde tamamen sokağa çıkma yasağı 26 Nisan 2020 Pazar günü gece 24.00’den sonra kısıtlamanın ardından halkımız adeta sokaklara akın ettiler.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında, 23- 26 Nisan tarihleri arasında 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar banka ve postanelere akın etti.

4 gün süren kısıtlamada kurallara uyan vatandaşların kısıtlamanın ardından zaman zaman sosyal mesafe kurallarına uymadığı görüldü.

Bilhassa kent merkezi Gazipaşa’da birçok kamu ve özel bankaları ile PTT şubesinde adeta vatandaşın akınına uğrarken, bankalar ve PTT önünde uzun kuyruklar oluştu.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler hem yaya hem araç devriyeleri devamlı gezerek vatandaşları uyarmalarına rağmen sonuç alamadılar.

Öte yandan, Gazipaşa Caddesi ve Soğuksu ile Acılık’ta bulunan banka şubeleri ve ATM’ler 4 günlük sokağa çıkma yasağının adeta yoğunluk yaşanırken, yaşanan coronavirüs tehdidi yüzünden bankalar banka önlerindeki ATM cihazlarını tek ve bazı bankalar çifte indirirken, içeride çalışanların da kısıtlanması nedeniyle bu sıkıntının yaşandığı gözleniyor.

Dileğimiz bu konuda yetkililerin bankalara gerekli ikazı yaparak, sosyal mesafe korunarak, banka içlerindeki çalışan elemanların sayısı artırılsın. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi