Zonguldak Valiliği, yarın itibariyle kentte etkili olabilecek kar yağışı sonrası meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Pazartesi akşam saatlerinde il merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların 21.12.2021 salı günü zamanla il merkezinde kar yağışına dönmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

METEOROLOJİDEN UYARI

Beklenen Hadise : Kar Yağışı

Beklendiği Yer : Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün aksam saatlerinden sonra

Batı Karadeniz’de etkisini arttırması beklenen yağışların Zonguldak, Bartın, Düzce ve Karabük kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların 21.12.2021 Salı günü sıcaklık düşüşü ile birlikte kıyı kesimlerde de kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Bölgede yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Geçerlilik Periyodu : 20.12.2021 18:00-22.12.2021 12:00

Hadisesinin Şiddeti : Yoğun Kar

Oluşması Muhtemel Riskler : Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı

Uyarı Yapan Merkez : Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi

Kar Yoğunluğu Sınıflandırması

Hafif Kar 1–3 cm

Orta Kuvvette Kar 3–10 cm

Kuvvetli Kar 10–20 cm

Yoğun Kar 20 cm ve üzeri

Editör: Haber Merkezi