Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesince 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi.

Zonguldak İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Müftüsü Aşır Durgun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, bazı okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Aşır Durgun, “Ülkemizi ve bütün insanlık alemini tehdit eden bulaşıcı hastalık vesilesiyle sınırlı sayıda misafirlerimizle programımızı icra ediyoruz. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yapılan istişareler sonucunda ‘Cami ve İlim’ konusu merkeze alındı” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İnsanoğlunun yaradılışında bir inanma ihtiyacı var. Tarih boyunca değişik nesnelere, değişik tabiat olaylarına ve hak din olan dinlerde de bir yaratıcıya, Allah’a inanç, inanma her dönem olmuş olmaya da devam ediyor. Bugün hala bir hayvana tapan toplumları görüyoruz. Kendilerinin yaptığı mabetlere tapan toplulukları görüyoruz. Ama biz bir yönüyle şanslıyız İslam toplumu içinde dünyaya gelmişiz ve bu dünyaya gelmiş olmamızın bize sağladığı şansla İslamiyet’i ve Allah’a olan inancımızı bulunduğumuz toplum içerisinde almışız. Bu bizim için büyük bir şans ve mutluluk. Kendinizi Hindistan’da doğmuş olarak düşünün. Eğer Hindistan’da doğsaydık şuanda ineklere tapıyor olacaktık. Ama biz ne kadar şükretsek azdır yüce Yaradan’a bulunduğumuz toplum içerisinde olmamız, Müslüman beldelerde olmamız dolayısıyla şükür ki Allah’a inanıyoruz. İslamiyet ilmin önemini ortaya koymuştur. Bu yılki Camiler Haftası dolayısıyla seçilen temada ilim. Burada da Diyanet İşleri Başkanlığını tebrik etmek gerekiyor. Her dönem ahlakın önemli unsurlarını toplum içerisinde yaşamanın bizlere yüklediği sorumlulukları anlatan temalarla karşımıza çıkıldı.”

Konuşmaların ardından İl Müftülüğünün eğitim, kültür ve sosyal projelerine destek veren 26 hayırsevere belgeleri takdim edildi.

Program; Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Okul-K. Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” protokolü kapsamında hafızlığını tamamlayan Hamit Enes Budak, Medine Akalın, Elifnur Akmeşe, Kadriye Uslu, Şeyma Karataş, Nuriye Kübra Gümrükçü ve Süreyya Betül Derin’e belgelerin takdim edilmesiyle sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi