Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karaelmas Polis Merkezi'ni ziyaret etti ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayan sokağa çıkma kısıtlamasında polis ekiplerinin yaptığı denetimlere katıldı.

Araçları kontrol edip sürücülerin izin kağıtlarını kontrol eden Tutulmaz, bir motosiklet sürücüsüne izin kağıdını sordu, sürücü Tutulmaz’a, “Az önce attım ağabey, mesai bitti" dedi. Bunun üzerine Vali Tutulmaz, "Geziyorsun, bak kaybol, ceza çok yüksek. Hadi bakalım, bir daha böyle gezme" diyerek uyardı. Uyarının üzerine sürücü 'İyi akşamlar' deyip yoluna devam etti.

İnsanlığın 2020 yılında sıkıntılı bir yıl geçirdiğini, bir tarafta Kovid-19 salgını, diğer tarafta ise doğal afetlerle mücadele edildiğini belirten Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, şunları söyledi:

“Kovid-19 ile mücadelede alınan tedbirlerle zaman zaman başarı elde edildi. Halk olarak tedbirleri gevşettiğimiz zaman yeniden bu sıkıntıyla baş başa kaldık. Ancak gelinen noktada bilhassa son 20 gündür alınan tedbirlerle şükür yine iyi bir konuma doğru hızla ilerliyoruz. Bunda vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve temizliğe riayet etmeleri ve özellikle de evlerinde kalmalarıyla yasaklara riayet etmeleriyle iyi bir aşamaya doğru hızlı ilerliyoruz.

Bu sadece güvenlik güçleri, sağlıkçıların gayretleriyle olacak bir şey değil. Burada vatandaşlarımızın son derece titiz, dikkatli bir şekilde hareket etmeleri önce kendi sağlıklarını düşünmeleri, daha sonra bu alanda çalışan kamu görevlilerine destek olmaları lazım. Aşı süreci de başlıyor, inşallah aşı süreciyle beraber yaza kadar bu işi sıfırlayarak artık daha rahat bir süreci önümüzde görürüz diye düşünüyorum. Bugün itibariyle 900'ün üzerinde emniyet ve jandarma ekibinin vatandaşların güvenliğini sağlayabilmek adına sahadayız. Şu anda görevde bulunan 2 bine yakın kamu görevlimiz kentin her köşesinde vatandaşımızın daha huzurlu, rahat bir yeni yıla girmesini sağlama gayreti içerisindeler.”

Tutulmaz, daha sonra Kozlu İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti ardından askerlerin yeni yılını kutladı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi