Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, bir günlük bir çalışma ziyareti için Ereğli’ye geldi. Tutulmaz’ın ilk durağı son dönemde ilçede tartışmalara konu olan Bozhane Balıkçı barınağı oldu. Tutulmaz’a Bozhane Balıkçı Barınağında Zonguldak Ereğli'si Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt  ve Su Ürünleri Kooperatifi  Başkanı Muharrem Ali Köse eşlik etti.

Vali Tutulmaz, ziyaretin başlangıcında, Bozhane Balıkçı Barınağı, Su Ürünleri Kooperatifi’nin işletmeciliğini yaptığı mekanlar ve civardaki işletmelere ilişkin Kaymakam Çorumluoğlu ve Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Köse’den bilgi aldı.

Deniz kenarında oltayla balık tutan balıkçılara “Rastgele” diyen Vali Tutulmaz, balıkçılarla sohbet etti.

Vali Tutulmaz, daha sonra incelemelerine devam ederken, “Buralarda kanunsuzluğa kesinlikle müsaade edilmeyecek. Oturulacak, belediye, emniyet” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bu su ürünlerinin yerlerini belediye yaptı. Diğer yerleri odalar yaptı. Dünyanın masrafını yaptık” demesi üzerine Vali Tutulmaz, “Başkanım, iki başkansınız, böyle birbirinizi rakip gibi görmeyeceksiniz, paydaş olarak göreceksiniz” diye konuştu.

Vali Tutulmaz, incelemesinin bu noktasında kameraların kapatılmasını istedi. Kameraların kayıtta olmadığı bölümde, Kaymakam Çorumluoğlu ve Kooperatif Başkanı Köse bilgilendirmelerine devam etti.

Ziyaretler esnasında Posbıyık’ın Balıkçı barınaklarındaki bazı yapılaşma ve tesislerin önünden geçilirken, “Burayı da ben yaptım” ifadesi üzerine, Vali Tutulmaz, Posbıyık’ın ifadelerine, “zaten burayı bu şekliyle rant alanı yapmışsın” dedi.

Vali Tutulmaz, balık lokantalarının kendilerine ayrılan yerlerin dışına koyduğu masaları “Bunları niye koymuşlar, işgalde sınır yok” dedi.  Başkan Köse, buranın kirasının Milli Emlak tarafından alındığını, işyeri sahiplerine 150-300 bin lira arasında kira bedeli geldiğini söyledi.

Vali Tutulmaz ve beraberindekiler Balıkçı Barınaklarında son olarak balıkçı lokantalarının alt kısmında taze balık satışı yapılan tezgahları ziyaret etti.

Çalışanlarla bir süre sohbet eden ve balık fiyatları hakkında bilgi alan Tutulmaz, ziyaretin sonunda her hangi bir açıklama yapmayacağını kaydederek, konuyu tüm boyutlarıyla inceleyeceğiz, doğrusu neyse ona karar verip uygulayacağız” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi