Kongreye Vali Mustafa Tutulmaz , AK Parti Zonguldak milletvekili Hamdi Uçar, Cumhuriyet Halk Parti Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Muharrem Coşkun, İl Genel meclisi Başkanı Nejdet karaveli, siyasi parti temsilcileri ile ; Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin illerinden 116 delege muhtarlar katıldı.

Tek liste ile gerçekleştirilen genel kurulda mevcut genel başkan Şerafettin Nas güven tazeledi.

Divana heyetinin oluşturulmasının ardından, saygı duruşunda bulunup İstiklal marşı'mızın söylenmesiyle kongre stard aldı.

ŞERAFETTİN NAS: SON KEZ ADAYIM

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas kongrede yaptığı konuşmada son kez aday olduğunu ifade etti.

Türkiye muhtarlar Konfederasyonu Bekir Aktürk'ün ricası üzerine federasyon genel başkanlığa aday olduğunu ifade eden Şerafettin Nas, Karadeniz Bölgesi muhtarlar Federasyonu da son dönem olarak görev yapacağını ifade etti.

HAMDİ UÇAR: LİDERLER ÇOK ÖNEMLİDİR

AK Parti Zonguldak milletvekili Hamdi Uçar, yaptığı konuşmada, Afganistan'da yaşanan olaylara dikkat çekerek, "15 Temmuz darbe sürecinde Sayın cumhurbaşkanımız halka sokaklara çıkın dilini çağrısında bulunduğu ve 15 Temmuz darbe süreci başarılı olamadı şimdi Afganistan'a bakıyoruz Afganistan'da Cumhurbaşkanı sarayının terk etti işte lider farkı burada ortaya çıkıyor"dedi

ÜNAL DEMİRTAŞ: MUHTARLAR KÖYÜN BAKANI,, BAŞBAKANIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş yaptığı konuşmada muhtarlığın önemine değinerek. "köy muhtarlarımız bizden önce okuyun milletvekilidir o köyün başbakanıdır o köyün ulaştırma Bakanı Iğdır okeyin enerji bakardın okuyun Her şeyidir o yüzden muhtarlar gerçekten çok önemli"ifadesini kullandı.

VALİ TUTULMAZ: HASTANEDE YATANLARIN YÜZDE 80'İ AŞISIZLARDAN OLUŞUYOR

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, muhtarların önemine değindi.

Vali Tutulmaz konuşmasında ayrıca aşı olunması çağrısında bulunarak, "Hastanede yatanların yüzde 80'i aşısız olanları oluşturuyor. Ölüm oranları aşısızlarda çok yüksek. Lütfen herkes aşısını olsun. Zonguldak'ta da başı olmayan çok sayıda insan var bunları aşçı olması çağrısında bulunuyorum" şeklinde konuştu.

ŞERAFETTİN NAS GÜVEN TAZELEDİ İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU.

21 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

Genel başkan Şerafettin nasıl

Yönetim: Mustafa Öztürk Tülin Şenel, olgun Öztürk, Mustafa Sezen, Nuri yoldaş, İlhami otacıoğlu, Mehmet Özen, Asuman Koç, Yaşar Tezer, Hava -Rendeci, Ekrem çelen, Şükrü Kılıç, Raşit Budak, Dursun oda, Kadir Çakıroğlu ,Murat mandacı, Dursun Kılav, Sadullah Gök, Bülent Bektaş, Murat Karayavuz.

Denetleme Kurulu:

Gürbüz Kugu, Nazif Kaptan, Tahsin koca, Mehmet Dökel, Yakup Avcı.

Editör: Haber Merkezi