Çaycuma ilçesinde Yem Bitkileri Geliştirme Projesi kapsamında ‘Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü’ etkinliği gerçekleştirildi.

Çaycuma ilçesine bağlı Akpınar Köyü’nde düzenlenen ‘Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü’ etkinliğine, Vali Erdoğan Bektaş, İlçe Kaymakamı Muharrem Coşgun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başşçavuş Mehmet Ali Kadan, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Hasan Akçaalan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Çaycuma Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş ve davetliler katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada, Zonguldak’ın enerjisinin en yüksek ilçesinde, Çaycuma’da özel bir ortam da bulunuyoruz ifadesini kullanarak, “ Filyos vadisi Filyos deresi bölgenin can damarı. Biz en verimli arazilerimizi Filyos deresine borçluyuz. En önemli umudumuz Filyos limanı gene Filyos deresine borçluyuz. Özel ortamda bulunuyoruz. Burası bizim tek verimli tarımsal çıkışımız. Silajlık mısır çok geniş arazilerde yapılması gereken bir iş. Enerji yüksek insanlarımız bu işi gerçekleştiriyorlar, bizlerde yardımcı oluyoruz.” dedi.

Kaymakam Muharrem Coşgun, insanoğlu nüfusu arttıkça gıdaya olan ihtiyacının da arttığını söyleyerek, “Gıdaya olan ihtiyacımızı karşılamak için daha çok hayvansal ve bitkisel ürünler üretmemiz gerekiyor. Bunu üretirken çiftçimizim emeğini korumamız gerekiyor. Yapılacak olan hasadın ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş’in yaptığı duanın ardından hasat ile sonlandırıldı.

Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi