Havaların soğuması ve kış mevsiminin iyice hissedilmesiyle birlikte sokak kedilerinin barınma ve yiyecek problemlerini çözmek adına geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Uzun Mehmet Cami Derneği gönüllüleri cami bahçesine iki tane kedi evi yaptırdı.

Kedilerin soğuk havada kalmasına gönlü razı olmayan ve kedi evi yaptıran Uzun Mehmet Cami Derneği gönüllüleri, “Özellikle kış mevsimi ve soğuk hava muhalefetinin yıpratıcı olduğu dönemlerde sokakta yaşayan hayvanlar için mama, su ve soğuktan korunabileceği kedi eviyle onlara destek olmaya çalışıyoruz” diyerek Uzun Mehmet Cami Derneği gönüllüleri sözlerine şöyle devam etti.

“Sokakta yaşayan hayvanların hayatı tehdit altında. Ancak atacağınız birkaç küçük adımla, o hayatları kurtarmaya yardım edebilirsiniz. Yaşadığımız alanı özellikle sokak hayvanlarıyla paylaşıyoruz. Onlarınsa en çok bugünlerde yardımımıza ihtiyaçları var.

İçinde bulunduğumuz soğuk günlerde sokakta yaşayan bir köpek ortalama 17 saat, bir kedi ise sadece 6 saat açlığa ve susuzluğa dayanabilir. Onların hayata tutunmasını ve bu zor dönemleri atlatmasını sağlamak ise, çok kısa sürede yapacağınız bir yuva ile elinizde. Klişeler arasında yer alsa da “kürkü onları soğuktan korur” önermesi maalesef geçerlilik taşımıyor. Sizde bu soğuk havalarda bir cana can katın.” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi