Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, İsmet İnönü’yü ölümünün 47’nci yılında andı.

Uzun anma mesajında “Bugün, Atatürk’ün yakın silah arkadaşlarından ve Kurtuluş savaşının eşsiz kahramanlarından; ülkesine asker, diplomat ve devlet adamı olarak hizmet eden İsmet İnönü’yü anıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Yok olmakta olan vatanı savunmak ve cepheden, cepheye bu toprakların bağımsızlığı korumak adına İttihat ve Terakki Cemiyet’ine kurmay yüzbaşı olarak gizlice dahil olduğunda 23.’ncü yaşını yeni dolduruyordu.  Artık, yollarının kesiştiği Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluştan kuruluşa giden bu kutsal yolda beraberdirler.

Batı Cephesi Komutanı olarak katıldığı ve Birinci, İkinci İnönü Savaşlarının komutasında gösterdiği sevk ve yetenek,30 Ağustos ile birlikte İzmir’de denize dökülen düşman karşısında alınan bu büyük Zafer’deki payı askeri başarısının en önemli göstergelerindendir.

Günümüzde çeşitli kesimler tarafından bıkmadan, usanmadan İsmet İnönü’ye ve onun üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan haksız eleştiriler, çabalar maalesef devam ediyor.

“İki tane ayyaşın yaptığı yasa”,”Birileri de bize Lozan’ı zafer olarak yutturtmaya çalışıyor” Eleştirileri; zihinlerde tazeliğini korurken dört-beş gün öncesinde CHP’nin kurumsal kimliğine saldırmak adına, İnönü’nün zamanın Faşist Diktatörlerine övgüler düzdüğünü ve oradan kendisine benzerlikler yaratmaya çalıştığını ispatlamaya çalışma girişimleri yeniden gündeme taşınmıştır.

Oysa çok iyi bilinmelidir ki…

Cumhuriyet Halk Partililer ve Milletimiz bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye sahip çıkmaya, savunmaya kararlı ve tutkulu bir yurttaşlık bilinciyle bunu sürdürmeye devam edeceklerdir.

İkinci Cumhurbaşkanımız, Partimizin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’yü ebediyete uğurladığımız ölümünün 47.nci yılında anısı önünde saygı ile eğiliyor, özlem, minnet ve rahmetle anıyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi