Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Madde ticareti yapan suç örgütünün faaliyetlerini deşifre ederek operasyon gerçekleştirdi.

Alınan bilgiye göre, Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak, özendirmek veya bu nitelikte yayın yapmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarına yönelik uzun süren çalışmalar neticesinde suç örgütünün faaliyetlerinin deşifre edildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Zonguldak merkezli yürütülen operasyonda suç şebekesinin takma isimler kullandığı ayrıca Zonguldak ve İstanbul illerinde birlikte hareket eden çetenin işlediği birçok suç tespit edildi.

İstanbul ilinde faaliyet yürüten Zonguldak iline uyuşturucu madde satışı yapan 4 şüpheli ile yine bu şahıslardan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Zonguldak ili üniversite bölgesinde satmaya çalışan 11 şüpheli Narkotim ekiplerince yakalandığı bildirildi.

Yapılan operasyon kapsamında suç örgütünden 1 kilo 750 gram uyuşturucu madde, 198 adet kenevir bitkisi, 145 adet mermi, 63 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 14 adet uyarıcı hap, 7 adet bıçak, 2 adet tabanca, 2 adet hassas terazi, 1 adet muşta, 1 adet biber gazı ve suçtan elde edilen para ele geçirildi.

Öte yandan, çere içerisinde suç işleyen Ö.G, C.K, U.T, K.E, B.D, E.Ç, S.D, S.M.Y, C.T, S.Ç, A.Ç, E.M, E.G, S.G. ve B.K. isimli şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Şüpheliler Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilirken, dosya kapsamında 9 şüpheli tutuklanmış, Koah hastası olan 1 şüpheli şahsa ev hapsi kararı verilirken, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Olay ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi