Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu iki haftada 80 bin maske üreterek sağlık kuruluşlarına destek olacak.

Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu usta öğreticileri Zonguldak Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve maske üretim firması olan MFA şirketi desteğiyle Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) salgınına karşı büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanları ve kuruluşlarına destek amaçlı iki hafta içerisinde 80 bin adet maske üretecekler.

Maske üretiminin başladığı Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezini gezerek bilgi alan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

BEKTAŞ: “MASKE KULLANIMININ BELLİ KURALLARI VAR”

“İçinde bulunduğumuz şartları herkes biliyor ve maskeye olan ihtiyaçta öne çıkıyor. Aslında maske kullanımının da belli kuralları var. Herkes maske takacak diye bir şey yok. Maskeyi takması gerekenlerin takması gerekmeyenlerinde takmaması gerekiyor. Fatih Halk Eğitim Merkezimizde üretilmeye başlanan maske sağlıkçılarımızın takması gereken maske buna her şartta ihtiyacımız var. Ana Haber bültenleri maske üreticilerimizin gayrimeşru davranışlarından şikayet ediyor. Zonguldak’ta ise tam tersine şehrin Medar-ı iftiharı MFA Maske isminde bir kuruluşumuz var. Bu firma bütün dünyaya maske üretip satıyor. Bu çerçevede üretimlerini Türkiye içinde yoğunlaştırdılar. Aslında onlar bizim burada ürettiğimiz maskeyi üretmiyorlar ama ihtiyaç olduğu için ve konu maske üretimi olduğundan onlar devreye girerek gönüllü olarak maske üretiminde kullanılan malzemeleri verebileceklerini belirttiler. Bu doğrultuda maske üretimine önce hastanelerde başladık sonrasında Halk Eğitim Merkezimiz “biz bu işi yaparız” dediler ve görüldüğü olarak yapmaya başladılar. 80 bin maske üretimi için malzemeyi MFA şirketi verecek üretimini biz yapacağız ve sağlık kuruluşlarımıza bedelsiz vereceğiz. Maske ihtiyacı devam ederse Halk Eğitim kuruluşlarımız bu işi öğrenmiş ve teşkilatlarını kurmuş olacaklar ilerde ihtiyaç devam ederse bizde üretimi devam ettirebiliriz. MFA’ya anlayışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk Eğitim Merkezimize organizasyonlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Üreticilerimize teşekkür ediyoruz katkılarından dolayı. Allah muhtaç etmesin ama muhtaç olunduğunda biz buradayız.”

AKGÜL: “DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül, “Koronavirüs salgınının başından beri biz hep devletimiz ve milletimizin yanında olmak istiyoruz. İlk etapta Çatalağzı Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde solüsyon üretimine başladık. Bununla birlikte ilimizdeki bütün okullarımız ve kurumlarımızın dezenfektasyonunu vermeye devam ediyoruz. Karabük, Bartın, Düzce illerimize de dezenfektasyon yardımı yapıyoruz. Bugün başlamak üzere 83 tane yardımcı hizmetler çalışanımızı da sağlık müdürlüğümüzün emrine verdik. Ayrıca ücretsiz hammadde sağlayan MFA şirketine teşekkür ediyoruz” dedi.

TUYGAR: “MFA ŞİRKETİ 80 BİN MASKE ÜRETEBİLECEK MALZEME VERDİ”

 Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Türkan Tuygar: “MFA şirketi yetkilileriyle maske üretimi için gerekli olan malzeme konusunda yardımcı olabilir mi diye bir görüşmemiz olmuştu. Sağ olsunlar bize 80 bin maske üretebilecek malzeme verdiler. Bizde 27 usta öğreticilerimizle birlikte maske üretimine başladık. Bu süreçte elini taşın altına koyarak maske üretimi yapan usta öğreticilerimize, MFA şirketine, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a teşekkür ediyoruz.”

PİYAN: “MFA OLARAK İŞİN TİCARİ BOYUTUNU BİR KENARA BIRAKTIK”

Kritik bir süreçten geçiyoruz diyerek konuşmasına başlayan MFA İş Geliştirme Mühendisi Cansın Piyan, şunları söyledi: “Hepimizin sorumluluk alması gereken ve elimizi taşın altına koymamız gereken bir süreç. Biz MFA olarak covid-19 virüsünün ortaya çıkışı itibariyle işin ticari boyutunu bir kenara bırakıp aynı fiyatlarda tedarik sağladık. Üretimin belli bir kısmını da herhangi bir talep olmamasına karşın gelecekte olabilecek talebe karşın sağlık bakanlığına ayırmış durumdayız. Bugün itibariyle sağlık bakanlığına 250 çalışanımızla en büyük tedarikçisi konumundayız. Burada üretimini yaptığımız medikal maskeler aslında bizim ürün gamımızda bulunan ürünler değil. Ama böyle bir talep olunca Zonguldak adına kendi söküğümüzü dikebilmek adına katkıda bulunmak istedik. Umuyoruz ki bu süreci en kısa sürede ve en az kayıpla atlatırız.”

YILMAZ: “FAYDALI OLABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE”

Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinden Kadriye Yılmaz ise şöyle konuştu: “Dünyada ve ülkemizde büyük bir salgın hüküm sürmekte. İnşallah en az zararla Türkiye’miz bunu geçiştirsin. Bu sosyal sorumluluk projesi içerisinde olmaktan usta öğreticileri olarak çok mutluyuz. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Her zaman ve her yerde usta öğreticileri olarak biz buradayız.”

Yapılan ziyaretin ardından usta öğreticiler maske üretimine devam ettiler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi