Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklanan 2021 emekli zammı oranlarını değerlendirdi.

Üreten kesim olan çiftçiler, köylüler, işçiler, emekliler aç bir avuç para babası tok diyen Memiş, “İşçi emeklisine yüzde 8.36 zam yapıldı. Bu zamlarla emekli açlığa mahkum edilmiştir” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklamasına şöyle devam etti:

EMEKLİYE VERİLEN ZAM YETERLİ DEĞİL

“Emekliye verilen zam yeterli değil. Biz emekliler olarak en az asgari ücretliye verilen zam kadar zam istedik ama olmadı. Yeryüzünde üreten kesim aç para babaları tok. Böyle bir şey olabilir mi? Biz katkı paylarının kalkmasını istiyoruz. Biz yüzdelik zam istedik ama olmadı. Özel sektör çalışanına doğru düzgün para veremiyor. Sendikalı işçiler işten atılıyor. Emeklinin ve çalışan işçilerin günahı neydi. 500 lira zam alan asgari ücretli nasıl geçinecek. Emeklinin, dulun, yetimin sahibi yok. 8-10 çeşit emekli olur mu? Emekli taban ve tavan olur. 1980 senesinde yüzde 70 ile emekli aylığı bağlanıyordu şimdi yüzde 35’e düşürdüler. Emekli 8 bin 10 bin pirim ödeyen arkadaşlarımız var. Aynı eşit pirimi ödeyen arkadaşlarımızın maaşlarında çeşitlilik var. Biz eşitlik istiyoruz. Aynı gün pirimi olanlara aynı maaş verilsin.

EMEKLİ KARNINI DOYURAMIYOR

Emekli karnını doyuramıyor. Emekli çarşı-pazara çıkamıyor. Emekli parası olmadığı için çoluk-çocuğundan kaçar oldu. Böyle bir durum olabilir mi. Biz seyyanen zamlar istiyoruz. Örneğin 7 bin lira maaşı olan emekli yaklaşık 600 lira zam alıyor bin 500 lira maaşı olanda yaklaşık 100 lira zam alıyor böyle bir şey olabilir mi! Bu nedenle biz seyyanen zam istiyoruz yüzdelik zam istemiyoruz. Ayrıca katkı paylarını biz çalışırken ödedik şimdi emekli olduk. Artık katkı paylarının da kalkmasını istiyoruz. Üreten kesim olan çiftçiler, köylüler, işçiler, emekliler aç bir avuç para babası tok.

BU DÜNYANIN AHİRETİDE VAR

Bu dünyanın ahireti de var. Kul hakkının vebali yüce Allah katında oldukça fazladır. Cenab-ı Hak kul hakkı için “Benim yanıma her şey ile gelin affederim. Fakat kul hakkı ile gelmeyin, onu ben değil, kulum affeder” demiştir. Allah'ın bu günahı bağışlayabilmesi için hakkı yenen kula danışacağı bilinmektedir. Eğer hakkı yenen hak sahibi kişiyi bağışlamazsa Allah bu günahı affetmeyecektir. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi