Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde aşı kampanyası düzenlendi.

Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde üniversite kampüsünde aşı olmayan veya aşısı eksik olan öğrenciler için 'Covid-19 Aşı Birimi' oluşturuldu.

BEÜ Kampüsünde gerçekleştirilen aşı kampanyasına, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, BEÜ Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Pişkin, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Aşı kampanyası hakkında bilgi veren BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı: “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Covid-19 salgını nedeniyle birçok işlerimiz aksadı. Bir buçuk yıl yüz yüze eğitime ara verdik eğitimi uzaktan yaptık. Bu dönem itibariyle yüz yüze eğitime geçiyoruz. Ancak vaka sayıları bir türlü düşmüyor ve vaka sayılarının düşmemesi bizim için problem. Ama burada sevindirici bir durum var o da hastaneye ve yoğun bakımlara yatış sayısının çok az olması. Bunda asıl nedenlerden biri aşı olan sayısının gittikçe yaygınlaşması. Bu nedenle aşının yaygınlaşmasına önem veriyoruz. Bütün öğrenci arkadaşlarımız, idari ve akademik personellerimizin aşı olması için çağrıda bulunuyoruz. Bu kapsamda aşı eksikliği olan öğrencilerimizin aşısını yaptırmasına yardımcı oluyoruz. Sevindirici olan öğrencilerimizin çoğunluğunun aşı olmuş olması ama biz bunu daha maksimum seviyeye çıkarmayı istiyoruz. Umarım bu salgından ülkemiz ve dünya biran önce kurtulur” dedi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ise şunları söyledi. “Neredeyse iki senedir pandemiyle uğraşıyoruz. Bu salgının tek çözümü aşı! Vakalarımızın büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Bakanlığımızın yaptığı açıklamalarda da bunu görüyoruz. Amacımız bu genç nüfusun aşıya ulaşmasını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak. Bu farkındalık çalışmamız ilkokullarda, ortaokullarda, liselerde ve üniversitemizde devam ediyor. Aşılanmamış öğrencilerimizin ayaklarına kadar hizmeti getirmek ve aşılanmamış nüfusumuzun oranını daha da azaltıp bu pandemiden biran önce kurtulmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Umarım hedefine ulaşır ve hayırlara vesile olur.”

Konuşmaların ardından aşısı eksik olan üniversite personelleri, öğretim görevlileri ve üniversite öğrencileri aşılarını oldular. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi