Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri 10. Bölge illerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri 10. Bölge illeri Bolu, Karabük, Bartın ve Zonguldak UMKE timleri ile Zonguldak Afat ekipleri, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş komando bölüğü ve 112 ekiplerinin katılımıyla Zonguldak’ın Karaman Beldesinde tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikata; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Türk Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü veli Köktürk ve görevliler katıldı.

Tatbikatta 90 UMKE gönüllüsü Karaman bölgesinde ikamet eden 5 kişinin ağaç ve tomruk kesmek için gittikleri ormanda kaybolması, içinde 4 kişinin bulunduğu aracın uçuruma devrilmesi sonucu yaralanmaları ve kestiği ağacın altında kalan 2 kişiye acil müdahale ettiler.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tatbikatın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tatbikata emek vermiş herkesi tebrik ediyorum. Ülkemiz hepimizin bildiği gibi maalesef afetlerin yoğun olduğu bir coğrafya üzerinde. Son yıllarda iklim değişiklikleri de bu afetleri artırıyor. Özellikle bulunduğumuz coğrafya her iklim şartında bizi hazırlıklı olmaya itiyor. Gerek bu tür tatbikatlarla gerekse diğer acil önlemler konusunda alacağımız tedbirlerle her türlü olumsuzluğa hazır olmamız gerekiyor. Gönül ister ki hiçbir olumsuzluk olmasın fakat işin içerisinde maalesef bu tür olumsuzluklar olabiliyor. O nedenle biz önce olumsuzlukların olmaması için tedbir alacağız hasbelkader olduysa da bunları en kısa sürede cana mal olmadan nasıl çözeriz konularında tedbir alacağız. Bu tatbikatta bunun bir parçasıydı. Güzel bir tatbikat oldu. Doğala, gerçeğine çok yakın bir tatbikat oldu emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

Konuşmanın ardından tatbikata katılan UMKE ekiplerine belgeleri takdim edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi