Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da coşkuyla kutlandı.

Atamızın “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” sözleriyle çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların gerçekleştirdiği bir birinden güzel etkinliklerle kutlandı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda düzenlenen törene Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve eşi Ceyda Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, bazı kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, şunları söyledi:

TBMM BAĞIMSIZLIĞA GİDEN YOLUN ÖNCÜSÜ OLMUŞTUR

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. Yılını, Türkiye’nin ve Dünya’nın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Milli birlik ve beraberlik duygusuyla güçlenen, milli irademizin temsil edildiği TBMM´nin kuruluşunun ve bağımsız yeni Türk Devletinin doğuşunun 102. yıldönümü bütün milletimiz ve özellikle öğrencilerimiz tarafından büyük bir istek, heyecan, gurur ve mutlulukla kutlanmaktadır. TBMM´nin açılış günü olan 23 Nisan 1920 tarihi "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesinin, millet hayatına yansıyış günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, bağımsızlığımızı ve millî iradenin hâkimiyetini Dünya’ya ilan ettiğimiz tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, istikbal mücadelemizin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olmuştur. Meclisimizin Millî Mücadelemizde, gönüllerde yaktığı ateş, en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış; halkımıza güç, cesaret ve moral vermiştir. Unutmamalıyız ki üzerinde yaşadığımız bu topraklar vatanını canından aziz bilen Şehitlerimizin kanı ile yoğrulduğu için kutsal vatan toprağı olmuştur. Tarihin hiçbir döneminde esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren, parlak zaferlerle şanını taçlandıran Yüce Türk milleti; kutsal vatan toprakları uğruna canlarını tereddüt etmeden seve seve veren şehitlerimize karşı vazife ve sorumluluklarının bilincindedir.

GÖZBEBEĞİMİZ, SEVGİLİ ÇOCUKLARIMIZ

Bugün, bu ülkenin yarını olarak gördüğümüz her bir çocuğumuzun sevinci, umudu, gururu 102 yaşında. Gazi Mustafa Kemal, bu yüce Meclis´in açıldığı gün olan 23 Nisan´ı siz çocuklara armağan etmiştir. Unutmayınız, dünyada çocuklarına bayram armağan eden tek lider olan Gazi Mustafa Kemal, sizlere sonsuz güven duymuş, ulusal egemenliğin kavranmasını, yaşatılmasını istemiştir. Hiçbir ülkede çocuklara armağan edilmiş böyle bir bayram yoktur. Dünya çocukları ile birlikte kutlamakta olduğumuz bu bayramla, gönüllerinizdeki sevgi, kardeşlik ve dostluk duyguları, barış ve huzur dolu bir dünyanın temelini oluşturacaktır. Tarihimizin dönüm noktası olan 23 Nisan’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, bayram olarak çocuklara, armağan edilmesi, milletimizin çocuklarımıza, olan inancının bir sembolü olmuştur. Yeni Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, sizlerin dinamizmi, azmi, kararlılığı ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacaktır. Sizler bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudusunuz.

BİR ÇOCUĞUN KALBİNDEN DAHA GENİŞ BİR UNVAN YOKTUR

Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk, bir çocuğun kalbinden daha geniş bir unvan yoktur. Çünkü çocuk olmak, coşkulu olmak, dünyaya hep saf, temiz, duru gözlerle bakmak ve yarına o heyecanla yürümek demektir. Çocuk olmak yüreğindeki masum, gerçek, sınırsız ve koşulsuz sevgiye sıkı sıkıya sarılmak demektir. 23 Nisan 1920 Ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız, gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir. Bu vesile ile İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor; tüm çocuklarımızın, tüm Dünya çocuklarının bu güzel bayramını, bir kez daha gönülden tebrik ediyorum.”

Konuşmanın ardından program; Vali Tutulmaz ve Belediye Başkanı Alan’ın öğrenci gurupları ve kutlama programına katılan halkı selamlanması. Öğrenci şiirlerinin okunması, yedi yörenin halk oyunları gösterileri. Ront – Öğrenci gurupları ritmik gösterileri. 23 Nisan şarkıları öğrenci korosu. Tekvando gösterisi. Step gösterisi. Diğer sportif etkinlikler ve yarışmaların ardından ödül töreni ile sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi