Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, “Türkiye Emekliler Derneği olarak her yıl 30 Haziran’ı emekliler haftası olarak kutluyoruz” dedi.

Memiş açıklamasında, “Ulu Önder Atatürk’ümüz nurlar içinde yatsın. Biz emeklilere bu günleri gösterdiği için bütün emekli camiamız Atatürk’ümüz sayesinde çoluk çocuklarımızı kimseye muhtaç olmadan geçinmeye çalışıyoruz. Ulu Önderimizin ülkemizin her yerinde eserleri var” diyerek şunları söyledi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüz 30 Haziran 1927’de emekli olduğu günü Türkiye Emekliler Derneği olarak her sana 30 Haziran’ı emekliler Haftası olarak kutluyoruz. Ulu Önder Atatürk’ümüz nurlar içinde yatsın. Biz emeklilere bu günleri gösterdiği için. Bütün emekli camiamız Atatürk’ümüz sayesinde çoluk çocuklarımızı kimseye muhtaç olmadan geçinmeye çalışıyoruz. 94 sene önce yaktığı ışık sayesinde Ulu Önderimiz 14 milyon emekli dul ve yetimimizin duaları sonsuza dek senin üzerine olsun. Rahat uyu. Ulu Önderimizin Türkiye’nin her yerinde senin eserlerin var. Sonsuza dek senin eserlerini Allah izin verdiği müddetçe yaşatacağız.

Nurlar içinde uyu. 8 milyon emeklimizin maaşı 1500 TL. Açlık sınırının yarısı kadar. Bize bunu reva görenler utansın. Senin 94 sene önce biz emekliler için söylediğin sözleri bu günkü idareciler unuttular.” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi