Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı törenle anıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma törenine, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul ve daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunulması ile başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi.

Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Aygül Kalkan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünü 82. Yıl dönümünü saygıyla andıklarını belirterek, Her 10 Kasım’ın üzerimizde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, bugünün anlam ve önemi bakımından büyük bir gün olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, dünya tarihine damga vuran bu eşsiz liderin evlatları olmaktan guru duymaktadır.” dedi.

Anma programı, Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi öğrencilerin okumuş olduğu şiirlerin ardından, okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesiyle son buldu. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi