Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83’ncü yıldönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen tören ile anılacak.

İl Kutlama Komitesinin hazırladığı anma programına göre, Atatürk Anıtına, Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediye Başkanlığı, il protokolüne göre kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti il başkanlıkları ile Meslek ve Oda Başkanlıklarının çelenkleri sunulacak

Sirenlerin eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu, saygı duruşunun hemen akabinde İstiklal marşının okunmasının ardından bayraklar yarına indirilecek.

Atatürk Anıtındaki törenin ardından Devlet Güzel Sanatlar Galerisindeki ‘Atatürk Resimleri’ konulu sergi gezilecek. Serginin gezilmesinin ardından İl Kültür Müdürlüğü AKM binası 2 kat gösteri salonunda, Açılış ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşı okunacak. Günün Anlam önemini belirten konuşmanın” yapılmasından sonra ‘Atatürk Temalı Şiir yarışmasında’ birinci olan eserin okunması, Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerin verilmesinin ardından “Sen Mustafa Kemalsin” isimli Oratoryo ve Sinevizyon gösterisi, “Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türkülerin Dinletisi”nin ardından anma töreni sona erecek. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi