Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “Ülke genelinde ve Zonguldak’ta artan intihar vakaları ve girişimleri hepimizi son derece üzmekte ve endişelendirmektedir” dedi.

Uzun açıklamasında, “İntihar vakalarının gençler arasında yoğun olarak görülmesi sorunu daha da vahim hale getirmiştir. Bu konuda bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmadı maalesef. CHP ve İYİ Parti’nin meclise verdiği artan intihar vakalarının araştırılması önergesi AKP ve MHP oylarıyla ne yazık ki reddedildi” diyerek şunları söyledi:

“İntihar bireysel bir vaka görünebilir ama intihar aslında toplumsal bir vakadır, toplumun etkilediği bir süreçtir. Sorunu bireysel olarak ele alıp, toplumu ve iktidarı korumaya yönelik bir bakış açısıyla insanların psikolojisini bozan, kendini bu kadar değersiz hissettiren politik nedenleri görmezlikten gelemeyiz. TÜİK’in intihar istatistiklerini bülten kapsamı dışına çıkardığı bir ülkede anlayın ki bakanlığın açıkladığı rakamlar çokta gerçeği yansıtmıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi insan sağlığını, yaşamı ve kalitesi gibi konuları siyaset üstü görür. Tamamen tarafsız bir şekilde bu ülkenin insanına, hayatına, yaşam hakkına artı değer katmak için mücadele ederiz. Aslında bu konular ve her şey siyasidir ancak ülke konjonktürün de kutuplaşma had safhada olduğu için bu vurguyu yapmak ihtiyacı hissediyoruz.

Özellikle Zonguldak’ta son zamanlarda artan ve büyük çoğunluğu gençlerden oluşan bu intihar vakaları şehrimizin yetkililerinin dikkatini çekiyor mu? Umurunda mı bilmek istiyoruz.. Zonguldak’ta ki hayat pahalılığı, artan işsizlik oranları v.b olumsuz durumların intihar vakalarının konuyla bağlantısı inceleniyor mu? Her bir intihar vakasının alt metni farklı öykülere dayansa da birçoğunun ortak noktasının içine düştükleri ekonomik sıkıntılar ve geleceğe dair umutsuzluk olduğu yetkililerce fark ediliyor mu? Nasıl önlemler almayı düşünüyorlar öğrenmek istiyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi