Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube başkanı Ali Ayaroğlu yaptığı açıklamada, “ÇGD üyesi, meslektaşımız, araştırmacı gazeteciliğin usta ismi Uğur Mumcu'yu katledilişinin 29’ncu yılında sevgiyle, saygıyla ve özlemle anıyoruz” dedi.

Ayaroğlu açıklamasında, “Uğur Mumcu'yu katleden anlayış Laik Cumhuriyete, demokrasiye, özgür topluma tahammülü olmayan bir zihniyettir” diyerek şunları söyledi:

“Sadece tetikçilerin peşine düşenleri ve bu tetikçilerin arkasındaki odaklara dokunmayanlar, sıradan nutuklarla kendilerini aklayamazlar.

Uğur Mumcu, Mafya-Siyaset-Ticaret üçgeninde oluşan Yolsuzlukların, haksızlıkların, Cemaat ve tarikatların üzerine korkmadan gitti. Yayımladığı araştırma dosyaları, köşe yazıları ve kitaplarıyla, gerçekleri halka ulaştırdı. Onun aydınlanma ışığından korkanlar ona kıydılar. Uğur Mumcu gazeteci ve yazarlığının yanında, Cumhuriyetin kurucu ilkelerinin ve aydınlanmanın yılmaz savunucusuydu.

Uğur Mumcu gazeteciydi. Ödünsüz basın emekçisiydi. Emeği hep en yüce değer olarak bildi.Hüzünlüyüz; onun bize bıraktığı gazeteyi yönetenler geçtiğimiz ay onlarca gazeteci arkadaşımızı kapı dışarı attı.

Bundan 29 yıl önce Ankara’da evinin önünde 24 Ocak 1993 günü otomobiline tuzaklanan bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledildi.Karanlık güçlere karşı eşit, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu uğurda canını veren başta Uğur Mumcu olmak üzere, katledilen bütün basın emekçilerini, bilim insanlarımızı ve aydınlarımızı saygıyla anıyorum.

Bütün Zonguldaklıları 24 Ocak pazartesi günü Maden Mühendisleri Oda Lokali’nde saat 18.00’da gazeteci-yazar Aykut Küçükkaya ve Fox TV önceki Ankara temsilcisi Sedat Bozkurt’un katılacağı anma etkinliğine bekliyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi