Kozlu sahilinde Zonguldak Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından, ‘Bu Dünyada Biz de varız Haksızlıklara Çığlık Geleceğe Uçurtma’ adı altında uçurtma şenliği düzenlendi.

Uçurtma şenliğine, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subası, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Baro Başkanı Türker Kapkaç, çocuklar ve aileleri katıldı.

Düzenlenen uçurtma şenliğinde Kozlu sahilinde çocuklar ellerine uçurtmalarını alarak alana akın ederken, çocukların heyecanı ile görülmeye değerdi.

Şenliğin ardından bir açıklama yapan Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç, “Bugün bütün çocuklarımızı topladık. Haklarını ihtiyaçlarını farkındalığını ön plana çıkartmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Güzel bir etkinlik oldu. Tüm çocuklarımızı gençlerimizi ailelerine buraya getirdikleri için teşekkür ederiz. Bu konuda yazılı açıklama yapmıştık yine sizlerle bunu paylaşıyoruz” dedi.

Zonguldak’ın Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da, Zonguldak Barosu’nun düzenlediği böyle bir güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Kozlu belediye başkanı Ali Bektaş'ta böyle bir güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutl

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun da, “Uçurtmalar gökyüzünde çocuklarımızın hakları için süzüldü.Tüm dünya çocuklarının eşit haklara sahip, sevgi, barış, kardeşlik içinde yaşayabilecekleri, yarınlara umutla bakabilecekleri bir dünya için uçurtmalar gökyüzünde buluştu.Zonguldak Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Kozlu Sahili’nde düzenlenen uçurtma şenliğine katıldık.Bu anlamlı etkinlikte emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi