Pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan Çaycuma Uçurtma Şenliği bu yıl yapılacak. Zonguldak Çaycuma'da geleneksel olarak düzenlenen Uçurtma şenliğinin 16'ncısı, 8 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin geleneksel hale getirdiği ve Çaycuma Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel 16. Uçurtma Şenliği, 8 Mayıs 2022 Pazar günü Yaşam Park Piramit Cafe yanındaki yeşil alanda yapılacak. 6. Çaycumalılar Buluşuyor etkinliğin son günü olan 8 Mayıs'ta yapılacak olan Uçurtma Şenliği, saat 11.30'da başlayacak.

YAZAR AZİZ SİVASLIOĞLU KİTAPLARINI ÇOCUKLARA İMZALAYACAK

Çocuk edebiyatının sevilen yazarlarından Aziz Sivaslıoğlu’nun çocuklarla söyleşi yapıp kitaplarını imzalayacağı uçurtma şenliğinde, en yükseğe çıkan uçurtma, en özgün yapımlı uçan uçurtma ve yardım almadan en iyi uçurtma uçuran en küçük yarışmacı kategorilerinde yarışma yapılacak. Katılımcılar yarışmaya kendi yaptıkları uçurtmaların yanı sıra hazır uçurtmalarla da katılabilecekler.

HEYKEL VE KARİKATÜR ATÖLYESİ

Şenlik alanında Heykeltraş, Ressam Uygur Orhan ile yaratıcı heykel atölyesi, Karikatürist

Mete Arif Tokmak ve Fahri Eyican ile karikatür atölyesi kurulacak.

DRAMA VE OYUN ETKİNLİĞİ

Drama Lideri Fahri Bozbaş ile şenlik alanında çocuklarla drama ve oyun etkinliği gerçekleştirilecek. Çaycuma Belediyesi Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu ve

TEMA Çaycuma Temsilciliği şenlik alanında çeşitli ekinlikler gerçekleştirecek

KATILIMCILARA MADALYA, DONDURMA VE ŞAPKA

Kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılara madalya, kitap ve Eğitim Sen Genel Merkezinin çocuklara yönelik olarak çıkardığı Güneş Çocuk dergisi verilecek. Kayıt olan tüm katılımcılara ise anı madalyası, dondurma ve şapka ücretsiz verilecek. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ve çocuklara yönelik çeşitli stantların açılacağı uçurtma şenliğine çocuk, genç ve yaşlı herkes davet edildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi