Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti editör masası konuğu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar oldu.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın Zonguldak Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve gazeteciler katıldı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Uçar'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Zonguldak önemli yatırımlar ve müjdeler aldı. Aynı zamanda özel sektör madenciliği ile ilgili devam eden teşvikler de var. Filyos Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.”

ZGC Editör Masası konuğu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ise şunları ifade etti:

İSTİHDAM KONUSUNDA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

“Zonguldak'ın tablosunu ortaya koyarak süreci değerlendirmek üzere zaman zaman bir araya geliyoruz. Pandemiden dolayı bunu maalesef az yapmak durumunda kalıyoruz. Eleştiriler saygı çerçevesinde olacağı sürece elbette yapılacaktır. Zonguldak'ın geçmişi ve geleceği ile ilgili proje çalışmalarımız da devam ediyor. Bölgemizde rödevansli sahalarla ilgili bir süreç yaşanıyor. İstihdam konusundaki görüşmeler devam ediyor. Bölgemizde illegal yollarla işletmecilik yapan kişiler yüzünden kazaları görüyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bitti mi? Bitmeyecek çünkü burası kömür şehri. Bakanlığın bu konuda özel bir çabası ve gayreti var. İstihdamın artırılması konusundaki görüşmelerimiz sürüyor.

ZONGULDAK ENERJİ ŞEHRİ

TTK'ya işçi alırsanız iyisiniz, almazsanız hainsiniz gibi bir anlayış var. Şehrimiz enerji şehri. TTK'nın ayakta kalması için gelişmeleri takip ediyoruz, ihtiyaç varsa mutlaka alınsın. Bizde özelleştirmeye karşıyız. Ancak istihdamın çeşitlendirilmesi gerekiyor. Zonguldak madencilik üzerine kurulmuş bir şehir şimdi terk edilmiş diye anılıyor. Geçmişi sorgulamak gerekiyor ama bunlara bakmıyoruz. Biz hem istihdamın hem de üretimin artmasını istiyoruz. Zonguldak maden şehridir. TTK'nın hiçbir zaman özelleştirilmesi gibi bir düşüncemiz yok. Bölgemizde çok önemli yatırımlar var. Filyos’da devasa yatırımlar var. Liman bitmek üzere ve orası çok dinamik bölgemiz. Mithatpaşa tüneli ve kavşak düzenleme ile tünel açma çalışmaların hızla devam ediyor ve bu yatırımlar 2021 yılı sonunda tamamlanacak. Ayrıca Kilimli-Muslu arası yol ihalesi de yapılacak. Liman üst işletmeciliği için bakanlık çalışma yapacak.”

ZONGULDAK ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR ALDI

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Uçar, “Zonguldak'tan niye bakan çıkmıyor?” sorusunu, “Adaletin bakanlığında 2 tane Zonguldaklı bakan yardımcısı var. Yargıda yüksek kademede görev yapanlar var. Zonguldak gibi birçok ilden bakan çıkmayan iler var ancak bu hizmet, yatırım gelmiyor anlamında değildir. 2.5 yıldır görevdeyim Zonguldak çok büyük yatırımlar aldı" diyerek cevaplandırdı.  

YASAL OLMAYAN BİRŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

Karaman Belediyesi'nde Fetö iktisatlı olduğu gerekçesiyle bir kişini iş akdinin feshedilmesi konusundaki soruya Uçar, "Karaman Belediyesi'nde gizli saklı bir alım olmamıştır her şey yasaldır. İşe alınan kişini iş akdini feshedilesi sebebi eşinin yargılanmasından dolayıdır. Kendisinin yaşam olarak bir sıkıntısı yoktur ancak hassasiyet gösterilerek iş akdi feshedildi. Dolayısıyla yasal olmayan bir şey söz konusu değildir” dedi.

MAKZON PROJESİ ÖNEMLİ

Zonguldak belediye Meclisi'nde kabul edilen MAKZON projesini değerlendiren Uçar, MAKZON projesinin önemli olduğunu ancak CHP’nin sürekli engel olma peşinde olmasını kamuoyunun takdirine bıraktığını belirtti.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ DUR DURAK BİLMİYOR

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başarılı bir vali olduğunu ifade eden Uçar, “Bürokratlar çalışmıyor dersek haksızlık etmiş oluruz. Başarılı olan da var olmayanda var. Örneğin Vali Mustafa Tutulmaz dur durak bilmiyor. Valimiz örnek bir bürokrattır. Zonguldak'ta Metal yorgunu olan bürokratlar var. Değişecek bürokratlar var” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi