Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Memur-Sen Zonguldak il temsilciliğini ziyaret etti.

Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak İl temsilcisi Kamuran Aşkar, sendikanın şube başkanları ve üyeleri Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ı kapıda karşıladı.

AŞKAR: “KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞI DÖVİZE, ALTINA ENDEKSLENSİN”

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak İl temsilcisi Kamuran Aşkar: “Ziyarete iki açıdan bakıyoruz birincisi Zonguldak’ın yerel sorunları ve ülkenin genel sorunları noktasında sayın vekilimizle istişare edeceğiz. Zonguldak yereline baktığımızda Ferhat hikayesi gibi yıllardır süren Mithatpaşa Tünelimizin artık sonuna gelinmesi ve açılacak olması bizleri Zonguldak adına mutlu etti. 2021 yılının sonuna geldiğimiz bu günlerde sahil projesinin halen başlamamış olması, lavuar alanı düzenlemesinin yapılmamış olması ve Zonguldak adına ortaya koyduğumuz pek çok projenin de başlamamış ve bitmemiş olmasında üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. Türkiye geneline baktığımızda da mevzu sendika ve Memur-Sen olunca özellikle ekonomi ile ücretler konusunda hususları belirtmek istiyorum. 2021 yılı Ağustos ayında yapılan 6. dönem memur toplu sözleşme sonrasında gelişmeler oldu. Kasım ayına geldiğimizde döviz ve altındaki aşırı dalgalanma bizim 2022 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek olan toplu sözleşmenin daha yürürlüğe girmeden memur ve memur emeklisine yapılan zamlarda döviz ve altın kurlarına baktığımızda çok ciddi kayıplarımızın olduğu dönemi yaşadık. Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik, milli birliği ve bütünlüğü bizim için ekonomiden daha önemlidir ama ekonomi olmadan hayatta olmuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bankalardaki tasarruflarla ilgili döviz mevduatlarının Türk lirasına çevrildiğinde karşılaşılacak olan zararın Türk lirası olarak karşılanması sözünü vermesini önemsiyoruz. Ama parası, sermayesi olan kesime tanınan bu imtiyazın aynısını kamu çalışanları içinde yapalım. Kamu çalışanlarının maaşını da dövize, altına endeksleyelim” dedi.

UÇAR: “EKONOMİ NORMALE DÖNECEK”

Memur-Sen’i ailemizden birisi olarak görüyoruz diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, şunları söyledi:

“Sendikalarımızın en son yapılan toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili emekçilerimizin alın terinin verilmesiyle ilgili sayın bakanımızın hassas olduğunu biliyoruz. Ekonomide ki gelişmelere bağlı olarak ücretlerde dövizin yükselmesiyle ilgili bir takım sıkıntılar oluşmuş olabilir. Bunun çalışmalarını ilgililer ve yetkililer yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın genel ilkesi çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyona ezdirmemek. Ezdirilmemesi içinde iyileştirmeler zaman zaman yapılıyor. Asgari ücrette son yapılan iyileştirmeyle çalışanlarımızın gerçekten ezdirilmediği bir dönem oldu. Ekonomideki dalgalanmalara bağlı olarak bahsedilen konular gündeme geliyor. İnşallah ekonomi stabil hale gelecek ve çalışanlarımız, emekçilerimiz ve emeklilerimiz rahat edecek. Güçlü bir irade ile iktidar var. Ekonomi önümüzdeki günlerde normale dönecek. Bunun içinde yeni çalışmalar yapıyor ve tedbirler alıyoruz. 2022 yılında çok daha güzel şeyler olacak. Ekonomideki göstergelerde bunu gösteriyor.

UÇAR: “ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Mithatpaşa Tünelleri ve kavşak düzenlemesi Zonguldak ilimiz için çok önemli projelerimizden birisidir. Şehrimizin trafik yükünü yüzde 30-40 civarında rahatlatacak bir projeydi ve çok şükür bitti. Şuanda hazır hale getirildi. Önümüzdeki ay içerisinde inşallah Ulaştırma Bakanımızın katılacağı bir törenle Mithatpaşa Tüneli ve kavşak düzenlemesini vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Sahil Projesinde gecikmeler oldu. Malum ekonomik gelişmelere bağlı olarak yüklenici firmalar sıkıntılar yaşadı. Ama Sahil Projesi inşallah iki ay içerisinde bitip vatandaşımızın hizmetine açılacak. Lavuar Alanıyla ilgili ihale süreci bitti. Lavuar Alanındaki yüklenici firma sahil düzenlemesini yapıyor bittikten sonra lavuar alanı projesine başlayacak. Bunların dışında dere ıslahı ve diğer çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi