Dün akşam saat 18.20’de Sabiha Gökçen Havaalanı'na, inişi sırasında piste tutunamayarak sürüklenen ve 3 parçaya ayrılan uçak kazasında 3 kişi hayatını kaybederken, 179 kişi de yaralandı. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır.

Uçakta ayrıca 12 ülkeden 22 yabancı yolcunun bulunduğu açıklanırken, bu yolcuların sağlık durumları ile ilgili bilgi verilmedi.

Van'da yaşanan çığ faciasının ardından İstanbul’a gelerek hastanelerdeki yaralıları ziyaret eden Bakan Koca, ilgililerden bilgiler aldı.

İstanbul'daki uçak kazasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Bunun dışında İstanbul'da ise toplam hastanelerimize başvuran hasta sayısı 179 kişi oldu. Maalesef hayatını kaybeden 3 vatandaşımız oldu. Yoğun bakımlarda takip edilen hasta sayımız ise 3 kişidir. Bir hastamızın ameliyatı yapıldı ve genel durumunun iyi olduğunu söyleyebilirim. Hastanelerimizde takip edilen hastaların genel durumunun iyi olduğunu, durumu kritik veya ağır olan hastamızın olmadığını söyleyebilirim. İstanbul Pendik'te ise metroda bir inşaat kazasıyla 4 vatandaşımızın yaralandığını, birinin genel durumunun orta düzeyde olduğu ve genel olarak 4 hastamızın kritik bir durumunun olmadığını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

HAVAALANI SABAH 4’TE UÇUŞLARA AÇILDI

Kaza sonrası arama kurtarma çalışmaları gece saat 02.00’da tamamlanırken, kaza kırım ekiplerinin incelemeleri sabah saatlerine kadar sürdü. İSG'den yapılan açıklamada; "Saat 18.20'de meydana gelen kaza sonrası uçuşlara kapanan Sabiha Gökçen Havalimanı saat 04.00'da uçuşlara tekrar açılacak" denildi. (İHA)

 

UÇAĞA AİT RADAR GÖRÜNTÜLERİ

Editör: Haber Merkezi