Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, “Emekliyi adam yerine koymayanları inşallah emeklide adam yerine koymaz” dedi.

Emekliye verilecek olan bayram ikramiyesinin 1100 TL olarak belirlenmesine ‘hiç vermeselerdi daha iyiydi’ diyerek tepki gösteren Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Emekliye bayram ikramiyesi olarak 1100 TL vereceklermiş. Bizde diyoruz ki çocuk doğdu ama ölü doğdu. 15-20 günden beri 100 lira olan artışı açıklayamadılar. 3 senelik enflasyon farkı 100 liramı? Seneliği 30 lira gibi bir rakam. Böyle bir şey olur mu? Hiç vermeselerdi daha iyiydi. Emekli zaten aç! 8 milyon emekli açlık sınırının altında maaş alıyor. Emeklinin durumu kötü 1300 lira maaş alan emekli var ve 1300 lira maaşla geçinmeye çalışıyor. Bu emekli nasıl geçinecek, evine ekmek nasıl getirecek, evi kira ise kirasını nasıl ödeyecek, zaruri harcamalarını nasıl yapacak. 1300 lira maaş alan emekliye 100 lira versen ne olur 500 lira versen ne olur. Yazıklar olsun! Emekliyi insan yerine koymuyorlar, emekliyi adam yerine koymuyorlar inşallah emeklide onları adam yerine koymaz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi