Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli İlçesindeki bazı ilkokullarda oluşturulan kütüphanelerin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Tutulmaz, Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında İlçede projeyi gerçekleştiren okullardaki kütüphane açılışlarına Bahçelievler İlkokulu ile başladı.

Burada öğrencilerle birlikte açılışı gerçekleştiren Vali Tutulmaz, kütüphaneyi gezdi, öğrencilerle birlikte kısa süreli kitap okudu.

İKİNCİ DURAK KAVAKLIK İLKOKULU

Daha sonra, Kavaklık mahallesindeki kavaklık İlkokulu’na geçen Vali Tutulmaz, burada Okul Müdürü Soner Arslanoğlu, öğretmenler ve bir grup öğrenci tarafından karşılandı.Açılış kurdelesini beraberindekilerle kesen Tutulmaz, gezdiği kütüphanede yine öğrencilerle sohbet etti, kitap okudu.

ERDEMİR’İ ÇOK BEĞENDİ

Vali Mustafa Tutulmaz, ilçedeki köklü geçmişi ile bilinen Erdemir İlkokulu’nda da, okul müdür İlker Kıbrıs, öğretmenler ve bir grup öğrenci tarafından karşılandı.

Müdür Kıbrıs, kısa brifing verdiği Vali Tutulmaz’a, okullarında, 20 derslik, 2 Ana Sınıfı ve bir de Özel Eğitim Ana Sınıfı ile toplam 23 derslik bulunduğunu anlattı, okullarındaki uygulamalar ve çeşitli sosyal etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

Vali Tutulmaz, oluşturulan kütüphane açılışı ardından gezdiği okulu çok beğendiğini belirtirken, örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Tutulmaz’ın açılış ve ziyaretlerine; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ali Akca, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri hazır bulundu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kalkınmanın, gelişmenin refaha ulaşmanın çok okumak ve çok çalışmakla mümkün olduğunu vurgulayarak, öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti, birlikte kitap okudu, öğretmenlerle bilgi ve tecrübelerini paylaştı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi