Zonguldak il genelinde 'Sağlık İçin Hepimiz İçin' mottosuyla kapsamlı Covid-19 denetimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosuyla yapılan kapsamlı Covid-19 denetimlerine Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde katıldı. İl merkezinde vali yardımcısı, ilçelerde kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve personeli, mahalle muhtarları, meslek odaları ve genel kolluk birimleri denetimlere katıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, beraberindekiler ile ilk olarak Kilimli’de devam etmekte olan Kaymakamlık inşaatını inceledi ardından ilçede işyerleri ile Perşembe günü açılan Kilimli Pazar yerini inceleyerek esnafları maske ile eldiven takmaları konusunda uyardı.

Kilimli’ de Korana virüs (Covid-19) denetimlerine katılan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, vatandaşları maske, hijyen ve sosyal mesafe konularına uyulması hususunda uyararak şunları söyledi:

“Bilindiği gibi her hafta “sağlık için, hepimiz için” mottosuyla denetimler yapıyoruz. Bu yaptığımız denetim ama bir taraftan da bilgilendirme, dikkat çekme, vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı hale getirmeye yönelik yapılan aktiviteler. İlçelerimizde kaymakamlarımızın başkanlığında ilimizde de vali başkanlığında bu denetimler uzun süredir devam ediyor. Biz 2 haftadır aynı zamanda ilçelerimize de gitmeye başladık. İlimizde yine vali yardımcımız başkanlığında bir heyet denetimlerini, bilgilendirmelerini, rehberliklerini yapıyorlar. Bizde bugün Kilimli ilçemizdeyiz. Kilimli’ de pandemiyle ilgili vatandaşlarımızı hem bilgilendirdik hem de uygulamaları yerinde görme imkanımız oldu. Genel olarak vatandaşlarımız kurallara uyuyorlar. Uymayanları da kurallara uymaları yönünde uyardık. Tüm vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin kurallara uyma konusunda hassas olmalarını istiyoruz. En küçük bir ihmali affetmeyen bir virüsle karşı karşıyayız. Dikkatli olduğumuzda güçlü olan biz olacağız.”

Zonguldak’ın Kilimli İlçesinde yapılan Covid-19 denetimine, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, bazı daire müdürleri katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, esnaf ziyaretinin ardından Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’u da makamında ziyaret etti. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi