Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesine iade-i ziyarette bulundu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ı Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Veli Köktürk ve dernek üyeleri kapıda karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin:

ŞİRİN: ENGELLİLERİMİZE HAKLARI KONUSUNDA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

“Derneğimizde yönetimimiz ve üyelerimizle çok önemli çalışmalar yaptık. İstihdama yönelik İŞKUR ile onlarca kurslar düzenledik. Tekstil Atölyesi kurduk ve yaklaşık 600 engelli arkadaşımızı meslek sahibi yaptık. Bilgisayar üzerine düzenlediğimiz kurslarda yaklaşık 250 engelli arkadaşımıza sertifika verdik ve istihdamlarına katkı sağladık. E-KPSS sınavları öncesinde her yıl halk eğitim müdürlüğümüzle beraber kurs düzenliyoruz. Bu kursunda engelli arkadaşlarımıza çok fazla katkısı oluyor. Ancak pandemi dolayısıyla bu kurslara ara verildi. Engellilerimiz ve ailelerine yasal hakları konusunda her türlü desteği veriyoruz. Engelsiz yaşam alanı yapılıyor. İnşallah orada kurslarla ilgili çalışmalar olacak. Şuanda yasal olarak 500 civarında üyemiz var. 19 yıldır en büyük hedefimiz böyle bir tesisti. Bu tesisin yapılmasında bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

TUTULMAZ: DEVLET OLARAK ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Zihniyette engel olmazsa aslında engelde bir sıkıntı yok diyerek sözlerine başlayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir şekilde insanlarımız eğitimle, devletimizin sosyal yardımlarıyla toplumun içerisinde kalmaya devam ediyorlar. Etmelerini de toplum olarak zaten biz istiyoruz. Ancak zihniyette engel var ise orada sıkıntı var. Ben başkanımı özellikle tebrik ediyorum gerçekten dernek güzel ve örnek olacak bir şekilde çalışıyor. Sıkıntı olursa biz her zaman devlet olarak engelli kardeşlerimizin yanlarındayız. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bu konuda çaba sarf ediyor. Bizlerde onlara destek veriyoruz. İnşallah her engelli kardeşimizi toplumun bir bireyi olarak yaşatabilirsek, o toplumun bireyi olarak onlara hissettirebilirsek bu bizim görevimizi yapma yönündeki başarımızı ortaya çıkaracaktır. Sadece bunu kamu kurum ve kuruluşları olarak değil tüm halkın engelli kardeşlerimize sahip çıkması gerekir. Bu sorumluluğu hepimiz aldığı zaman inşallah bir sıkıntı olmaz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi