Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 24 Eylül tarihi itibarı ile vizyona giren, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan Akif isimli filmi Zonguldak halkını izlemeye davet etti.

Vizyona giren Akif filmini Esas 677de Cuma günü akşamı Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tutulmaz, vali yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Türk, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Bilim ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdür vekili Veli Köktürk, Milli Eğitim müdür yardımcıları Saadettin Dede, Erdal Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay ve basın mensupları katıldı.

Esas 67’de gösterime giren Akif isimli filmin çıkışında Vali Mustafa Tutulmaz beraberinde, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar ve BEÜ Rektörü ile birlikte fotoğraf çekiminin ardından Tutulmaz, tüm Zonguldak halkını Akif filmini izlemeye davet ederek şunları söyledi:

“Akif filmi başlangıcından Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar geçen süreyi özetleyerek bize sunuyor. Filmdeki başrol oyuncusu Mehmet Akif Ersoy olduğu için onun hayatı anlatılıyor. Kurtuluş savaşının mücadelesini size anlatıyor. Bizim bu topraklar içerisinde huzurlu ve mutlu, geleceğe güvenle bakabilmemiz için birlik ve beraberliğe İhtiyacımız olduğunu her geçen gün daha da çok görüyoruz.

Filmde dikkatimizi çeken güzel bir söz oldu. Onlar gayret gösteriyor biz hayret ediyoruz denilmişti bu söz aslında her şeyi ifade ediyor. Biz de gayret göstererek hayreti başkalarını ettirmemiz lazım. Ben bunu vatandaşlarımıza, öğrencilerimize daha fazla izleterek Kurtuluş savaşını ve o manevi havasını yansıtmamız gerekiyor. Valilik olarak 10.000 bileti bir hayırsever kuruluş vasıtası ile temin ettik 10.000 öğrencimize Ereğli, merkez ve Çaycuma’daki sinemalarda filmi gösterime sunduk.

Bu film sadece 10 bin ile kalmamalı basın yoluyla daha çok kitlelere ulaştırmamız gerekiyor. Kurtuluş savaşımızın manevi havasını hep beraber tadabilmek adına bunu yapmamız gerekiyor”

Öte yandan, Akif filmi Zonguldak’ta 1 hafta vizyonda kalacak. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi