Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Bu yıl hem organik hem de organik olmayan fındık alımlarına başladıklarını söyledi.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, "2020 yılı fındık haşatının içerisinde olduğumuz bu günlerde, bütün çiftçilerimiz şu an fındık bahçelerinde mahsullerini toplamaktadırlar. Mahsulümüz geçen yıla oranla bir miktar düşük olsa da bu yıl fındıklarımız çok randımanlı ve şirindir. Sizlerin aracılı ile tüm çiftçilerimize mahsullerinin bereketli olmasını diliyorum. Toprak Mahsulleri Ofisimizin 2020 yılı fındık alım fiyatları, tüm çiftçilerimizi memnun ve mutlu etmiştir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere Alaplı Ziraat Odamıza kayıtlı tüm üreticilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Alaplı Ziraat Odamız önderliğinde 2008 yılında başlattığımız ORGANİK FINDIK projemiz bu yıl 12. Yaşını doldurmuştur. Aralıksız olarak sürdürdüğümüz organik üretim projemizde bugün itibarı ile tüm köylerimizden yaklaşık 600 üretici ilgi göstermektedir. Dünyamızı tarımsal kimyasallarla kirletmek istemeyen, kendisinin ve tüketicinin sağlığını ön planda tutan çok kıymetli organik üreticilerimize kutluyorum.

“BÖLGEMİZİN TÜM ÇİFTÇİLERİNE MÜJDE EDİYORUZ”

Alaplı Ziraat Odası olarak organik fındık üreticilerimizin yetiştirdiği, organik fındıklarının değerlendirilmesi için 2017 yılında yatırımına başladığımız ALAPLI ZİRAAT ORGANİK FINDIK A. Ş. Fındık kırma fabrikamız, milli ve yerli sermaye ile Tarım Bakanlığımızın hibe desteği ile 2020 yılı haziran ayında faaliyete geçmiştir. Bölgemizin tüm çiftçilerine MÜJDE ediyoruz. Bu yıl hem organik hem de organik olmayan fındık alımlarına başlamıştır. Tarım Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu ve çok önemsediği SÖZLEŞMELİ TARIM uygulamasını bu yıl bölgemizde fındık fabrikamız aracılı ile ülkemizde fındık tarımında ilk kez gerçekleştirmenin gururunu taşıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi