Son olarak “Milli Teknoloji Hamlesi” ruhu ile gerçekleştirilen TEKNOFEST’in önemli yarışmalardan biri olan TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’nı 149 üniversite takımı arasından 4. olan Grizu-263 takımı İskoçya yolcusu.

BEÜ ve ERDEMİR'in desteği ile 2 yıl önce üretimine başlamış olan Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A'nın üretim ve test aşamaları tamamlandı.

Aralık 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nden SpaceX Falcon 9 roketi ile Cape Canaveral Fırlatma Üssü/Florida/ABD'den uydu uzaya gönderilecek. Uydunun fırlatıcı firmaya teslimi 6 Ekim 2020 tarihinde Glasgow/İskoçya'da gerçekleştirilecek. Grizu-263 takımı uyduyu teslim etmek için üzere 5 Ekim 2020'de İstanbul Havalimanı'nından İskoçya'ya uğurlanıyor.

Grizu-263 uydunun fırlatıcı firmaya teslimine İskoçya’ya gitmeden önce BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’yı ziyaret etti.

Takım danışmanı Prof. Dr Bülent Ekmekçi ve takım kaptanı Çağla Aytaç Dursun iki yıllık süreçte desteklerinden dolayı Rektör Mustafa Çufalı’ya teşekkür etti.

Çalışmalarıyla göğüs kabartan ve örnek olan takım BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya hedeflerini daha da büyüttüklerini söyledi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  teknoloji üreten bir topluma dönüşmenin yüksek katma değerine de vurgu yaparak, takıma hedefleri doğrultusunda destek olduklarını ifade etti. Teknoloji üretmek isteyen gençlere ve takımlara pozitif ayrımcılık uygulanacağı belirten Rektör Çufalı, ifadeleriyle gençleri cesaretlendirdi.

Ayrıca, Rektör Çufalı, pandemi ortamına rağmen sergiledikleri yoğun çalışmaları sayesinde başarılı olan Grizu-263 takımının çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ederek, takıma başarılar ve iyi yolculuklar diledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi