Yeni sondajlar için bugün denize açılacak olan Kanuni Sondaj Gemisi’ne rastgele demek ve uğurlamak için Ak Parti ailesi Filyos Limanı’nı ziyaret etti.

Karadeniz gazını karaya çıkarmak için 7/24 süren çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Sahada küçük bir turun ardından, Kanuni Sondaj Gemisi’ni ziyaret ettiler.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı;

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Türkiye her alanda olduğu gibi enerjide de sağlam ve dev adımlarla yoluna devam ediyor. Bu adımlardan biri de Sakarya gaz sahası.

Dünyada alanında örnek gösterilecek çalışmalar hem denizde hem de karada yürütülmekte.

2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz gazını mutfaklarda kullanıma sunmak için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bu hedefe ulaşmak için 7500 kişilik çalışma ordusu orada her gün önemli bir aşamayı gerçekleştiriyor. Bu ordunun her neferi, kendi üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için canını dişine takmış durumda.

‘Türkiye Yüzyılı’nda her zaman olduğu gibi yarın da Türkiye’nin enerjisi yine Zonguldak olacaktır.

Karadeniz’de şuan her biri alanında ayrı uzmanlığa ve özelliğe sahip 32 gemi çalışmakta. Bunların yaptıkları işler birbirinden benzersiz.

Biz de yeni keşifler ve müjdeler için Karadeniz’e açılacak olan Kanuni Sondaj Gemimizi uğurlamak için ziyaret ettik” dedi.

Ak Parti İl Başkanlığından da geziyle ilgili yapılan paylaşımda şöyle denildi:

“İl Başkanımız Sn. Muammer Avcı , Belediye Başkanımız Sn. Dr Ömer Selim Alan , İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Kolları Başkanlarımız, Gençlik Kolları Başkanlarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte, ‘Türkiye Yüzyılı’nın Enerjisi ZONGULDAK’ hedefiyle milletimize yeni müjdeler verebilmek için yarın yeniden Karadeniz’e açılacak olan Kanuni Sondaj Gemimizi Filyos Limanı’nda ziyaret ettik.

Türk sanayisinin temellerini oluşturan Zonguldak’ımız ‘Türkiye Yüzyılı’nda da doğalgaz rezervleri, limanı ve endüstri bölgesi ile yeniden ülkemizin geleceğine yön verecektir.

Emeğin Ve Enerjinin Başkenti Zonguldak” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi