Türk Tarım Orman-Sen 6 Nolu Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen Türk Tarım Orman-Sen 06 Nolu Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Mithat Bülent Bağcı delegelerin teveccühü ile yeniden başkan seçildi.

Genel Kurula; MHP İl Başkanı Varol Demirköse, MHP Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erbay, MHP Kozlu ilçe Başkanı Muhammet Özdemir, TÜRKAV Şube Başkanı İbrahim Açıkgöz, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Köksal Tunçtürk, Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Başar, Bartın Tarım İl Müdür Yardımcısı Abdurrahman Türkmen, STK temsilcileri ve delegeler katıldı.

Divan Başkanlığı’nı İsa Çelen’in yaptığı genel kurul saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

HİZMET EDİLECEK TEK YER MİLLET

“İşyeri temsilcisinden genel merkez yöneticisine kadar istisnasız bütün teşkilat yöneticilerimiz inanır ki; kamu kurumlarını, ancak kamu yöneticileri yönetir. Sıfatı ya da pozisyonu ne olursa olsun 'dışarıdan yapıların' kamuyu yönetme arzusunu da tahammül edilemez ahlak dışı bir hadsizlik olarak kabul ederiz. Sadakat gösterilecek tek yer devlet. Hizmet edilecek tek yer millet şiarı ile Türkiye bölgesinde ve dünyada oyun kuruculardan birisi olması için her yönüyle güçlü olmak zorundadır. Güçlü olmanın yolunda birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi, siyasetçilerimizin ve yöneticilerimizin her türlü kısır çekişmelerden, ötekileştirici dil kullanmaktan vazgeçerek tüm enerjilerini Türkiye’nin küresel güç olması için harcamaları gerekir. Ayrıca devlet yönetiminde adalet, ehliyet ve liyakat ilkelerinin hakkıyla uygulanmasında güçlenmemize katkı sağlayacaktır. Yoksa Türklük, Doğu Türkistan, Kırım, Batı Trakya, Suriye, Tataristan, Irak ve İran gibi yerlerde zulüm görmeye, soykırıma uğratılmaya devam edecektir.

ANLAYIŞIMIZ MÜCADELECİ, KARARLI VE BAĞIMSIZ BİR SENDİKACILIKTIR

Türkiye Kamu Sen bir sendika olmasının yanı sıra bir sivil toplum örgütüdür. Hem sendikal anlayış yönü ile hem de sivil toplum örgütü yönü ile benzeri kuruluşlardan ayrı ve farklıdır. Bu farklarla kamu çalışanlarının karşısına çıkmakta ve bu özellikleriyle teveccüh görmektedir. Türkiye Kamu Sen, bir sivil toplum örgütü olarak olaylara milli perspektiften bakar ve yaşanan olaylara milli duyarlılıkla tepki gösterir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Türk dilinin ve Türk bayrağının tartışılmazlığı, terörle mücadelede devletimize verilen tereddütsüz destek ve Türk dünyasına yönelik kucaklayıcı yaklaşımı, ilkemiz önce ülkemiz diyen anlayışı ile farklıdır. Türkiye Kamu Sen’in sendikacılık anlayışı ise mücadeleci, kararlı ve bağımsız bir sendikacılıktır. Sadece çalışanlardan ve üyelerinden güç alan ve onların önceliklerini önceleyen, kamu çalışanlarını bir bütün olarak gören, tüm çalışanların talep ve sorunlarıyla gündemini tayin eden bir sendikadır.

SENDİKACILIĞI HAK ARAMA MÜCADELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Sendikacılığı bir hak arama mücadelesi olarak görüyoruz. Bu hak arama mücadelesinde tüm meşru hak arama yolları bizim için bir mücadele yöntemidir. Sendikal mücadelemizin gerek eylemsel gerekse hukuki mücadele yollarıyla elde ettiği kazanımlar yol açmış ve hakları genişletmiştir. Yaptığımız sendikal mücadele ve anlayış ile kamu çalışanları arasında en çok güvenilen ve itibar gören bir konumdayız. Gelecek bizimdir. Gelecek Türkiye Kamu Sen’indir. Çünkü doğru bir duruşa ve sendikal anlayışa sahibiz. Ve doğrular er ya da geç galip gelir. Biz hayatı seyretmek için değil, seyrini değiştirmek için mücadele ediyoruz. Bu bilinçle verdiğimiz çıkarsız mücadelemiz, elbette birilerinin menfaat terazisini bozacak; ayarıyla oynadıkları o kantar vakti saatinde onları da tartacaktır. “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” diyerek; Ekmek kavgamızın önüne Türkiye sevdamızı koymuşuz. “Bizim ilkemiz, Önce ülkemiz” ifadesi, Türkiye sevdalısı bizler için, sadece bir slogan değil, varlık gayemizin şerefli bir haykırışıdır. Nasıl ki Yaradan; Nemrut’a İbrahim’i, firavuna Musa’yı gönderdiyse, aleme nizam vermek için zalimlere de Türkleri gönderdi. Bir kere daha gördük ki, Türklerden başka zalimin tekerine çomak sokacak kimse yok. Bir kere daha gördük ki, Türklerden başka mazlumun hakkı için canını verecek kimse yok. Türk milleti bir tesadüf eseri bu coğrafyada bulunmuyor.

DEVLETE OLAN SADAKATİ YOK SAYAN ZİHNİYETİ YENECEĞİZ

Yokluğun; varlığı, maneviyatın; maddiyatı, istiklalin; esareti, ahlakın; ahlaksızlığı, hürriyetin; manda ve himayeyi, Kuvâ-yi Milliye'nin; zararlı cemiyetleri yendiği gibi Biz de Anadolu'nun tertemiz çocukları olarak, Adaleti, liyakati ve Devlete olan sadakati yok sayan zihniyeti yeneceğiz, bu kuşatmayı yaracağız. Çünkü Biz; Türk milletine ve devletine hayat boyu sadakatle, samimiyetle bağlı kalacağımıza ve başaracağımıza söz verdik. Günü kurtarmak için duruşundan ödün verenlerin, kendi küçücük koltukları için çocuklarının geleceğini torpile bağlayanların, torpili meşru görenlerin bizlerin karşısında zafer kazanma şansı yoktur.”

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ:

TÜRK TARIM ORMAN-SEN 6 NOLU YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde Türk Tarım Orman-Sen Şube yönetimi şu isiler yer aldı: Mithat Bülent Bağcı, Raif Yaşar Eren, Osman KARAKÖSE, Süha Gemici, Muhammet Kaplan, Vural Çatıkkaya, Varol Yücel.

Genel merkez üst kurul delegeliklerine ise; Mithat Bülent Bağcı, Varol Yücel, Muhammet Kaplan, Vural Çatıkkaya seçildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi