Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. Yıldönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen tören ile kutlandı.
Zonguldak Valiliği  önünde düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
İl Emniyet  Müdürü Fahri Aktaş, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, “Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümü kutlama programına teşriflerinizden dolayı şükranlarımı arz ediyor, şahsım ve Zonguldak Emniyet Müdürlüğü adına hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Aktaş konuşmasında, “İnsanlık tarihi boyunca en temel ihtiyaçlardan biri olarak ortaya çıkan güvenlik ihtiyacı, günümüzde artarak önemini korumaktadır. Her devlet yaşadığı çağın gereklerine uygun olarak iç ve dış güvenlik politikası uygulamaktadır” diyerek şunları söyledi:
“Teşkilatımız, huzurda istikrarın sağlanması için hem kentlerde, hem kırsalda, hem de son dönemde sınır ötesinde kahramanca mücadele ederek devletin gücünü suçlulara gösterirken şevkatli elini mazlumlara uzatmaktadır. Zonguldak polisi suç ve suçluyla mücadelede, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarına devam etmektedir. İl genelinde asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız olumlu sonuçlar vermiş, olayların  aydınlatılması yönünde yüzde 95’lik bir artış sağlanmıştır.
Uyuşturucu son derece hassas olduğumuz ve odaklandığımız bir konu. Ülkemizin gençlerini, geleceğimizi ve istikbalimizi teminat altına alma ve onları sağlıklı birer birey olarak yetiştirme noktasında polisiye tedbirlerimiz özellikle okullar bölgesinde yoğunlaştırıyoruz. Bu amaçla İl Merkezinde Eğitim Öğretim yılı başlangıcında 52 okulda Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak ‘Güvenli Okul Koordinasyon Görevlisi’ adlı personel görevlendirilmiştir.
Polis çalışırken en büyük desteğini vatandaştan alır, Zonguldak’lı hemşehrilerimin bu konudaki duyarlılığına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür eder, suç ve suçlularla mücadele ederken bize bugüne kadar verdiğiniz desteğin artarak devam etmesini temenni ediyorum.
Fedakarlık, sabır, cesaret ve kahramanlıkla milletimizin barış ve emniyet içerisinde yaşaması için üstün bir vazife anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile teşkilatımızın her kademesinde görev yapan personelimizin 177. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, fedakarca yürüttüğümüz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, bizlerden desteğini esirgemen eş ve çocuklarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız, milletimiz ve bayrağımız uğruna gözünü kırpmadan şehit olan, aziz şehitlerimizi, rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle, ve emeklilerimizi de şükranla anıyor saygılar sunuyorum.”
TUTULMAZ “İNSANOĞLUNUN EN ÖNEMLİ İHTİYACI HUZUR VE GÜVEN”
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da törende yaptığı konuşmada, “10 Nisan Tarihi Polis Teşkilatımızın kuruluş yıldönümü olarak kutlanıyor. Aynı zamanda bu hafta değişik etkinlikler ile polis teşkilatının polislerimizin bayramı olarak halkımızın katılımıyla öğrencilerimizin kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile kutlanıyor. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tutulmaz konuşmasında, “Güvenlik ihtiyacının insanların ortaya çıkmasıyla olmuştur. Vatandaşlarımızın ve insanlarımız devlete demiştir ki sana vergi vereceğim sen benim güvenliğimi sağla demiştir. Tarih boyunca güvenlik ihtiyacını çok değişik yöntemler ile teşkilatlar sağlamaya çalışmıştır” diyerek şunları söyledi:
“Bizim Polis Teşkilatımız 177 yıl önce kuruldu. O günden bu tarafa teşkilatımız kendisini geliştirerek günün şartlarına uydurarak ilerlemeye ve yaşamaya devam ediyor. Başlangıçta sadece insanların güvenliği için ortaya çıkan teşkilat zaman içerisinde doğanın korunması hayvanların korunmasın insanın her yönüyle korunarak gelişerek devam ediyor.
Son zamanlarda doğa ile ilgili özel çalışmalar hayvanların korunması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bunlarda Polis Teşkilatının her geçen gün büyüyerek günün ihtiyaçları insanın ihtiyacına göre büyüyerek devam ettiğini gösteriyor. İnsanoğlunun en önemli ihtiyacı huzur ve güven diyoruz. Sabah evinden çıktığında akşam evine güvenle geleceğini hissediyorsa, insanlar akşam yattığında sabaha güvenle kalkabileceğini hissediyorsa orada huzur vardır. Akşam evde yatarsa evimi basarlar mı bu sana sıkıntı olur mu sabahı görebilir miyim, tedbirlerimi almalıyım şurada bunu yapmalıyım derse orada asayiş problemleri vardır bunları dedirtmiyorsak, polis teşkilatı olarak kırsalda da jandarma, sahilde sahil güvenlik olarak vardır.Ufak tefek asayiş problemleri olacaktır. Ancak toplumun genelini rahatsız edecek şekilde polis teşkilatının en büyük amacı bu problemleri çözerek en aza indirmektir. 
İlimiz asayiş yönünden ülkemizin ortalamasının çok çok üzerinde yüksek olan ilimiz. Bu polisimizin jandarmanın ve sahil güvenliğin çalışmalarından ve gayretlerinden olmuştur. Elbette ilimizde de zaman zaman asayiş problemleri oluyor, insanın olduğu yerde bu problemler zaman zaman olacaktır. Özellikle polis, jandarma ve sahil güvenlik kararlılıkla mücadele ederek bu problemleri en kısa zamanda çözecektir. 
Bugün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazileri ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle arıyor, polis teşkilatının önümüzdeki süreçte başarılı olmasını vatandaşlarımıza daha sağlıklı huzurlu bir ortam sağlamasını diliyorum” 
Yapılan konuşmaların ardından Polis  Haftası nedeniyle liseler, ortaokullar ve ilkokullarda düzenlenen Kompozisyon, resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş tarafından ödülleri verildi. Bu arada şiir yarışmasında birinci olan öğrenci şiirini okudu.
Ardından Engelsiz Yaşam Merkezindeki çocuklara protokol tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.
Program törene katılanlar tarafından toplu fotoğraf ve kortej geçişi ile devam etti.
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç,  AK Parti İl  Başkan vekili Ömer Gülay, MHP İl Başkanı Varol Demirköse,  İYİ Parti il başkan yardımcısı Ekrem Güllüdağ, Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, birçok daire müdürü, Emniyet müdür yardımcıları ve teşkilat mensupları, askeri erkan,  öğrenciler, Engelsiz Yaşam Merkezindeki çocuklar, mahalle muhtarları,  Polis Emeklileri Derneği Başkanı Hayrettin Gezer, Zonguldak Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir katıldılar. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi