Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, Atatürk Devlet Hastanesine 2 adet Mekanik Ventilatör Cihazı bağışladı.

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yönetimi ve Zonguldak’ın yetiştirdiği değerlerden Genel Müdür Alper Küçük’ün destekleriyle Atatürk Devlet Hastanesine 2 adet Mekanik Ventilatör Cihazı teslim etti.

ERGENÇ: “SAĞLIKÇILARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Solum cihazlarının hastanede yatan hastalara şifa olmasını dileyen Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç: “Türk Kızılay’ı olarak Kovid19 süreci başladığı günden bugüne kadar hep sağlıkçılarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sağlıkçılarımız görünmez kahramanlarımızdır. Hastanelerimize bugüne kadar 3 yüz bin adet koruyucu malzeme teslim etmiştik. Bugünde Türk Kızılay Zonguldak Şubesi olarak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliğine başhekimimiz Hasan Tosun ve İl Sağlık Müdürümüz Ertuğrul Güner Beyefendinin huzurunda 2 adet solunum cihazı teslim ettik. Solum cihazlarının hastanelerimizde yatan hastalarımıza şifa olmasını diliyoruz. 2 adet solunum cihazının fiyatı 300 bin TL civarındadır. Bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Türk Kızılay Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık ve yönetimi ile Zonguldak’ın yetiştirdiği değerlerden olan Genel Müdürümüz Alper Küçük Beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNER: “CİHAZLAR BİRÇOK HASTAYI KURTARACAK”

Türk Kızılay’ına desteklerinden ötürü teşekkür eden Zonguldak İl Sağlık Müdürü Doktor Ertuğrul Güner: “Türk Kızılay’ı ile birlikte yüzyıllardır omuz omuza her yerde sağlık hizmeti verdik. Pandemi döneminde de bu birlikteliği Kızılay’ımız daha çok hissettirdi. Bu kapsamda bize hastalarımız için çok önemli olan solunum cihazlarını sağladıkları için başta Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ile birlikte tüm Kızılay çalışanlarına ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Umarım kullanmak zorunda kalmayız ama kullandığımız zaman birçok hayatı kurtaracağından eminim” diye konuştu.

TOSUN: “TÜRK KIZILAY’I BİZLERE HER ZAMAN DESTEK OLUYOR”

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Hasan Tosun ise şunları söyledi: “Sürecin başından beri Türk Kızılay’ı bizlere hep destek oldu. Gelen cihazlar Mekanik Ventilatör Cihazı. Solunum cihazı adı altında çok basit Nebulizatör dahil cihazlar var. Türk Kızılay’ımızın bağışladığı Mekanik Ventilatör Cihazı o cihazlardan değil. Mekanik Ventilatör Cihazı yoğun bakımlarda en üst düzey solunum cihazıdır. Hastayı entübe ettiğimizde akciğerin işini yapan cihaz. Ekonomik miktarı yüksek olan aynı zamanda Türkiye’nin medarı iftiharı cihazlar. ASELSAN, Bayraktar ve Arçelik’in ürettiği yerli üretim solunum cihazı. Salgın döneminde tıbbi cihaz donanımı açısından özelliklede COVİD’e yönelik olarak ve yoğun bakım cihaz sayısını artırdık. Neredeyse her yatağa düşecek Mekanik Ventilatör Cihazı sayısına ulaştık. Ama istiyoruz ki salgın biran önce bitsin 3’üncü dalgayı da şiddetli yaşamayalım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi