Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, pandemi döneminde eğitim, öğrenci ve öğretmen aşıları ile İLKSAN seçimleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Bizim için her şeyden önce çocuklarımızın sağlığı geliyor diyen Ören, “Sağlık olmadan eğitim olmaz. Bu kapsamda öğrenci ve öğretenlerimizin hasta olması bizi şu anki durumdan daha fazla üzer” dedi. İLKSAN seçimlerine de değinen Ören, “İLKSAN bizim için çok önemli bir kurum. Deseler ki “Türk Eğitim-Sen olarak neyi iyi yaptınız” elimizle İLKSAN’ı gösteririz ve “bizim arkadaşlarımız İLKSAN’ı iyi yönettiler” deriz diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, açıklamasına şöyle devam etti:

SINAVLARIN ERTELENMESİNİ DOĞRU BULUYORUZ

“Öğretmen ve eğitim paydaşı olan bir sendikanın temsilcisi olarak her zaman üzerinde durduğumuz ve kıymetli olarak değerlendirdiğimiz yüz yüze eğitimdir. Gelişen süreç içerisinde pandemi değerlerinin sayısal olarak azalmasıyla yüz yüze eğitime pek çok kısımda başlandı. Ama maalesef Bilim Kurulundan aldığımız değerlere göre her yer yavaş yavaş kırmızıya dönmeye başladı. Özellikle Afrika mutantlı virüsün daha çok arttığı ve Karadeniz Bölgesini sardığı noktasında çok ciddi bilgilerimiz var. Buda bizi endişelendiriyor. Bazı okullarımızda bireysel bazlıda olsa çıkması ileriye yönelik kaygılarımızı artırıyor. Bu manada sınavların ertelenmesini doğru buluyoruz. Çünkü bizim için her şeyden önce çocuklarımızın sağlığı geliyor. Sağlık olmadan eğitim olmaz. Bu kapsamda öğrenci ve öğretenlerimizin hasta olması bizi şu anki durumdan daha fazla üzer. Yalnız şunu da belirtmemiz gerekiyor; Genel Başkanımız ve teşkilat olarak aşıların başlamasıyla 65 yaş ve sağlıkçılarla beraber öğrenci ve öğretmenlerinde aşılanması hususuna dikkat çekmiştik. Ancak köy okullarımızda bile aşılanmanın tam yapılamadığını görüyoruz. Kaldı ki Zonguldak merkezde aşılamaya başlanmadı bile. Buda eğitimin geleceği noktasında aşılamada geç kalındığını göstermektedir.

ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKLARINI KORUMAK ADINA YİNE İDDİALIYIZ

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) bizim için çok önemli bir kurum. Deseler ki “Türk Eğitim-Sen olarak neyi iyi yaptınız” elimizle İLKSAN’ı gösteririz ve “bizim arkadaşlarımız İLKSAN’ı iyi yönettiler” deriz. Bu nedenle İLKSAN yönetilme ve bugün ki fiziksel değerleri noktasında bizim yük akımızdır. Bu kapsamda İLKSAN’ı bugünlere getiren başta İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanımız Tuncer Yılmaz olmak üzere yönetimine teşekkür ediyorum. İLKSAN’ı 1993 yılında biz o zamanki parayla eksi 3 trilyon liraya devraldık bugün 2.052 milyon nakit parası var. Yaklaşık 3 buçuk katrilyona yakın taşınmazı var. Dolayısıyla eksi 3 trilyona devraldığımız İLKSAN emeklilik tazminatı olarak 1 maaşı 1 yılda veremez iken bugün 10 maaşı emeklilik tazminatı olarak 3 günde verebilecek konuma gelmiştir. O gün itibariyle kimsenin yüzüne bakmadığı İLKSAN’ı bugün tüm sendikalar yönetmek ve aday olmak için seferber olmuşlardır. İLKSAN’ı yaklaşık 25 yıldır Türk Eğitim-Sen yönetiyor. Sayılamayacak kadar otel, taşınmazları, hazine bonoları ve nakit parası var. Aldığının yüzde 85-90’ını öğretmenine hatta icralı öğretenine dahil ikraz parası olarak veriyor. Bu nedenle İLKSAN bugün Türkiye’de kendi alanında kareden tek kuruluşlarından bir tanesidir. Bunun için değerlidir değerli olduğu içinde bu değeri yükseltmek adına orada görev yapan, oraya bağlı ilkokul öğretmenlerimizin haklarını korumak adına biz yine iddialıyız.

İLKSAN SEÇİMLERİNDE İPİ GÖĞÜSLEYEN TARAF BİZ OLACAĞIZ

3 Nisan 2021 tarihinde İLKSAN seçimlerimiz var. İLKSAN adayımız Tepebaşı İlkokulu Müdürü Deniz Yılmaz, Rüzgarlımeşe İlkokulu Müdürü Ferit Karadayı ile inşallah ipi göğüsleyen taraf biz olacağız. Hazırlıklarımızı yaptık, ilkokullarımızı gezdik İLKSAN’ı dilimiz döndüğünce anlattık. Fakat maalesef oraya ulaşamayan, ulaşamadığına pis diyen bir kara anlayışla karşı karşıyayız. Bugün ortaya çıkan aday ve arkasındaki zihniyet İLKSAN hakkında yalan üzerine yalan haberler deşifre etmektedir. İLKSAN’ın zarar ettiğini söylemektedirler. İLKSAN’ın peşkeş çekildiğini söylemektedirler. Bunlarla ilgili ortaya koyabilecekleri tek şey yalanlarıdır. Ortaya koyabilecekleri tek bir şey yoktur. Bugün itibariyle İLKSAN tasfiye edilecek olsa herkesin hakkı verildiği gibi 7 trilyonda fazlası vardır. Bugün Teftiş Kurulunun üst başkanı yönetimdedir, personel genel müdürü yönetimdedir. AKP’li ve Eğitim Bir-Sen’in devamı olan anlayıştan 4 kişi burayı yönetiyor. Hangi anlayışla, hangi yalan gerçekle Eğitim Bir-Sen yöneticileri ve adayları buranın zarar ettiğini söylemektedirler. İnsan utanır. Başarılı olan taraf Türk Eğitim-Sen olduğu için seçimle 4’ü 7’ye tamamlayan taraftır. Aslında bugün sandığın kötü yönetildiğini söylemekle beraber kendi ayaklarına da sıkmaktadırlar çünkü 4 tane üst bürokrat AKP’nin bürokratlarıdır dolayısıyla Eğitim Bir-Sen’in bürokratlarıdır. Ama bunlar “biz 4 kişiyle bir şey yapamıyoruz bunu 7 kişi yaparsak, 7 kişide Eğitim Bir-Senli olursa o zaman biz burayı KOMBASSAN’a çeviririz, YİMPAŞ’a çeviririz, Endüstriyel Holdinge çeviririz, Çiftlik Banka çeviririz, Jet-Pa’ya çeviririz” diyorlar. Çünkü bu Siyasal İslamcı anlayışın geçmişinde bu garabet kara lekeler vardır. Buradan eğitim çalışanlarına sesleniyorum; Bugün kareden İLKSAN’ın yarın birgün KOMBASSAN, YİMPAŞ olmasını istemiyorlarsa oylarını Türk Eğitim-Sen adaylarına ve zihniyetine verirler.

İLKSAN EMİN ELLERDE

Geçmiş bellidir tarih yalan söylemez. 1993’lü yıllardaki kötü yönetim arkadaşlarımızın hafızalarından çıkmamıştır. O günden beride İLKSAN emin ellerdedir. İLKSAN Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Çalışmalarımızı bitirdik. Allah doğrunun yanında olur. İpi göğüsleyen tarafın Türk Eğitim-Sen olacağını düşünüyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi