Zonguldak’ta 45. Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtına İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay yaptığı açıklamada, "45. Turizm haftasında çelenk sunma töreni yapıyoruz. Zonguldak özelinde turizm odaklı yerel kalkınma toplantımızı çevrimiçi olarak gerçekleştireceğiz. Toplantımız normalde iki gün 15 Nisan ve 20 Nisan'da sona erecek. Turizm sektörü ve paydaşlarımızla birlikte turizmi masaya yatırmış ve üzerinde kafa yormuş olacağız” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay beraberindekiler ile çelenk sunumunun ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek kendilerine çiçek takdim ettiler.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ziyarette yaptığı konuşmada, “Turizmi birlikte kalkındıracağız” diyerek şunları söyledi:

"Bugünü biz ilimizde turizmin başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Bugün turizmin startını vereceğiz. Bugünden itibaren ilimizin önemli değerlerinden biri turizm olacak. Turizm için her türlü çalışmayı yapacağız bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Girişimcilerimizi ve Zonguldak'lı hemşerilerimize mutlaka ulaşmak isteriz. Onlarda turizmin bir parçası olma yönünde gayret sarf etsinler. Girişimlerini turizm alanında oluşturmaya çalışsınlar. Turizm sadece devlet eliyle kalkınmaz.  Girişimcileri yatırım yapmaya davet ediyoruz. Birlikte hareket edersek Zonguldak'ta turizmi geliştirmiş oluruz”

Vali Tutulmaz yaptığı konuşmanın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay, Zonguldak’ın turizm değerleri ile ilgili bilgiler aktardı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi