Mimarlar Odası Ankara Şubesi Zonguldak Temsilciliği adına açıklama yapan Turan Demirtaş, “Baskılara rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen örgütümüze şimdi de sürgünlerle, soruşturmalarla bedel ödetmeye çalışıldığını görüyoruz” dedi.

Hakikatin, gerçeklerin açığa çıkmasının önüne kimse geçemez, engelleyemez diyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi Zonguldak Temsilciliği, yaptığı yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

MESLEKTAŞLARIMIZA YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞI MÜCADELE VERECEĞİZ

Ülkemizin talanına karşı çıkan, halk yararına çalışan Mimarlara ve Mimarlar Odası örgütlerine yapılan baskılara karşı, meslektaşlarımıza yapılan haksızlıklara karşı, her türlü mücadeleyi vermeye kararlı olduğumuzu sizler kanalıyla bir kez daha duyurmak istedik. Kamu yararına yapılan kentsel mücadelede önemli bir rol üstlenen Temsilcisi olduğumuz Mimarlar Odası Ankara Şubesi; meslektaşlarının sorunlarının yanı sıra ülkemizin, kentlerimizin imar sürecini, kentleşme sorunlarını izleyen ve gerektiğinde müdahale eden, Ülkemizdeki bütün bu yöndeki rant ve haksız kazanç süreçlerini ortaya çıkarmak, kamuoyuna duyurmak için var gücüyle çalışan, doğayı ve kentsel mirası korumak adına yapılan bütün yanlışlarda sesini en gür biçimde çıkaran bir örgüttür.

SÜRGÜNLERLE, SORUŞTURMALARLA BEDEL ÖDETMEYE ÇALIŞILIYOR

Siyasal iktidarların, belediyelerin ve kurumların yaptığı her yanlış uygulamayı ortaya çıkarması, bu yanlı ve yanlış uygulamalardan çıkar ve kazanç sağlayanları çok, çok rahatsız ediyor olmalı ki; Yıllardır yapılan çok çeşitli baskılara rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen örgütümüze şimdi de sürgünlerle, soruşturmalarla bedel ödetmeye çalışıldığını görüyoruz. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Yönetim Kurulu üyesi Sayın Ali Atakan’ın İller Bankası çalışanı olarak iş sağlığı ve güvenliği açısından çalışılamayacak durumdaki hizmet binasının koşullarını belgelediği için hakkında verilen sürgün kararı ile kent suçları ile ilgili her alanda mücadele veren, Yönetim Kurulu Başkanı sayın Tezcan Karakuş Candan hakkında Sinan Aygün’ün hukuk yoluyla rantına engel olunması nedeniyle yaptığı şikayet üzerine; İçişleri Bakanlığı ve Çankaya Kaymakamlığı tarafından açılan soruşturmayla ilgili, yapılacak her türlü mücadelede, tüm gücümüzle Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yanında olduğumuzu açıkça bildiriyoruz.

KORKACAK, SAKLANACAK BİR DURUM YOK

Ülkemizdeki her türlü imar suçlarını, doğa katliamlarını, çıkar politikalarını, yok edilen, yok edilmeye çalışılan kültürel değerlerimizi topluma açıklayıp, deşifre eden, halkın aydınlık yarınlara kavuşması için, kendilerini öne süren bu cesur insanlar, böylesine mücadele verirlerken, sürgünlerle, soruşturmalarla cezalandırılıp, korkutulup, susturulmaya çalışılması, mimarlar olarak ayrım gözetmeksizin bizleri, bunları yapanlara karşı çok daha hırslandırdığının bilinmesini istiyoruz. Hakikatin, gerçeklerin açığa çıkmasının önüne kimse geçemez, engelleyemez. Hukuk normları ve bilimsel hakikatlerle konuşan, bütün itirazlarını da bu haklı gerekçeler üzerinden değerlendiren, o yönde çalışan bir örgütün korkacak, saklanacak ya da susacak bir durumu yoktur.

MİMARLAR ODASI İKİ KİŞİYİ HEDEF ALARAK SUSTURULACAK BİR ÖRGÜT DEĞİL

Bilsinler ki; Mimarlar Odası Ankara Şubesi tek başına bir örgüt değildir. O, Anadolu’dur. İki üç kişiyi hedef alarak susturulabilecek bir örgütlülük değildir o yüzlercesidir, binlercesidir. Biliyoruz ki Zonguldak’ta, Bartın’da, Bolu’da, Kdz. Ereğli’de, Kastamonu’da, ,Karabük’te, Sivas’ta, Tunceli’de, Erzincan’ da, Çorum’da, Kırıkkale’de, Kırşehir’de, Yozgat’ta, Nevşehir’de, Düzce’de bir kent suçu işlenirse Ankara Şube bizimledir: Korunması gereken bir eserimiz, doğa alanımız varsa, bir eli bizimle beraber onun üzerindedir. Ve bilinsin ki; eğer Mimarlar Odası Ankara Şubesi hedef alınıyor ve korku salınmak isteniyorsa tüm bu coğrafyadaki meslektaşlarının da bir eli onların üzerindedir.

Bu yapılanlar; Ali Atakan ve Tezcan Karakuş Candan kişiliğinde TMMOB ve Mimarlar Odası’na, kentlerimiz ve halkımız için verilen mücadelelerimize açık saldırıdır. TMMOB’ ne, Mimarlar Odası örgütlülüğüne ve Ankara Şube örgütlülüğüne asla boyun eğdiremezler, susturamazlar, seslerimizi kısamazlar. Ankara Şubemiz ve Meslektaşlarımız adına, haksızlığı yapanlara bir kez daha sesleniyoruz: Buradayız, susmuyoruz, susmayacağız. Sizler gidene kadar da, peşinizi bırakmayacağız!”

Bartın Temsilciliği, Bolu Temsilciliği, Çorum Temsilciliği, Karabük Temsilciliği, Karadeniz Ereğli Temsilciliği, Kastamonu Temsilciliği, Kırıkkale Temsilciliği, Kırşehir Temsilciliği, Tunceli Temsilciliği, Zonguldak Temsilciliği, Düzce Oda Temsilciliği, Nevşehir Oda Temsilciliği, Sivas Oda Temsilciliği, Yozgat Oda Temsilciliği.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi